USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Мала контакт з людьми: на Волині ліквідували хвору на сказ лисицю

16 Лютого 2024 12:33
Днями в місті Ківерці на подвір’я до місцевих жителів забігла лисиця. Тварина мала контакт з людьми та собакою господарів.

Про це інформують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Власниця будинку викликала відповідні служби, які ліквідували небезпечного хижака. Пізніше у лисиці лабораторно підтвердили захворювання на сказ.

Проведеним епідрозслідуванням встановлено коло контактних з інфікованою твариною людей. Вони вже отримують курс антирабічного профілактичного лікування.

Читати ще: Лисиці на вулицях Луцька: що робити, якщо помітили дику тварину

Працівниками центру здійснено заключну дезінфекцію та комплекс протиепідемічних заходів. Серед населення розповсюджено пам’ятки щодо небезпеки та профілактики сказу.

Волинян застерігають про небезпеку контактів з підозрілими тваринами, особливо дикими (чи бродячими). При наявності такого контакту варто негайно звернутися до медичної установи. Всі постраждалі особи від укусів тваринами (в т.ч. ослизненні шкіри) обов’язково проходять курс антиробічного лікування.

Читати ще: Мігрують з Польщі: у волинських лісах побільшало вовків та лисиць

Зазначається, що на Волині з початку року зареєстровано сім випадків сказу серед тварин: у Володимирському, Ковельському і Луцькому районах. У п'яти випадках постраждали свійські тварини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus