USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Манафорта визнали винним за вісьмома пунктами обвинувачення

22 Серпня 2018 08:16
Суд присяжних визнав політтехнолога і екс-главу виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта винним по 8 з 18 пунктів, інформує Главком.

Манафорт визнаний винним за двома з дев'яти пунктів щодо банківського шахрайства, за всіма п'ятьма пунктами звинувачення в ухиленні від сплати податків і по одному з чотирьох пунктів по ухиленню від декларування іноземних рахунків. Обвинувачення стверджувало, що Манафорт не сплатив податки щонайменше з 15 мільйонів доларів доходу, отриманого за лобіювання інтересів екс-президента України Віктора Януковича і його Партії регіонів.

69-річний Манафорт винним себе не визнав. Як заявив його адвокат, Манафорт розчарований рішенням суду, розглядає варіанти подальших дій і дякує суддю і присяжних за виконану роботу. Вирок у справі буде винесено пізніше. Процес над Манафортом відбувався в федеральному суді в Олександрії, штат Вірджинія.

У справі Манафорта дали свідчення 27 свідків. Ключовими на процесі стали свідчення його колишнього помічника Ріка Гейтса. Він розповів присяжним, як допомагав своєму колишньому босові відмивати гроші і як сам украв у нього частину коштів.

Половина звинувачень, пред'явлених Манафорту, стосувалася банківських махінацій - по кожному пункту йому загрожує до 30 років ув'язнення. Сторона захисту відмовилася від виклику свідків. Сам Манафорт також відмовився давати свідчення, наполягаючи на власній невинності.

Максимальний термін ув'язнення за всіма пунктами, встановлений законом, теоретично може досягати 305 років, однак на ділі він, швидше за все, виявиться значно нижчим, враховуючи федеральні директиви за призначенням термінів.

Опитані агентством Рейтер експерти в області американського кримінального права раніше припускали, що в разі визнання винним за всіма пунктами Манафорт міг отримати від 7 до 12 років в'язниці.

У чому звинувачували Манафорта

Недостовірні податкові декларації - п'ять епізодів. Максимальний термін: 3 роки по кожному епізоду

Приховування зарубіжних банківських рахунків - чотири епізоди. Максимальний термін: 5 років по кожному епізоду

Махінації з кредитами в Citizens Bank - три епізоди. Максимальний термін: 30 років по кожному епізоду

Махінації з кредитами в Banc of California - два епізоди. Максимальний термін: 30 років по кожному епізоду

Махінації з кредитами в Федеральному ощадному банку - чотири епізоди. Максимальний термін: 30 років по кожному епізоду

Пол Манафорт протягом декількох місяців очолював передвиборний штаб Дональда Трампа - саме він керував виборчою кампанією, коли Трамп отримав номінацію від Республіканської партії. У жовтні минулого року спецпрокурор Роберт Мюллер висунув проти нього звинувачення в рамках розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в США. У той же час пред'явлені Манафорту звинувачення ніяк не пов'язані з Дональдом Трампом або його передвиборчою кампанією - в їх серцевині консультаційні послуги, які Манафорт надавав проросійським політикам в Україні.

Як йдеться в преамбулі до обвинувального документу, між 2006 і 2015 роком Манафорт і його помічник Рік Гейтс були незареєстрованими агентами уряду України, Віктора Януковича, який був українським президентом з 2010 до 2014 року, і його Партії регіонів, а потім опозиційного блоку. За інформацією газети New York Times, українська влада нібито виявили бухгалтерські записи, які обіцяли виплатити Манафорту більш 12 млн доларів за консультаційні послуги, які він надавав Віктору Януковичу, коли той був президентом. Також звучали припущення, що Манафорт нібито таємно працював на російського олігарха, щоб допомогти президенту Володимиру Путіну у досягненні його цілей в інших частинах колишнього СРСР. Манафорт заперечує ці звинувачення. За словами прокурорів, обвинувачені заробили на Україні десятки мільйонів доларів і з метою ухилення від податків США відмили їх через десятки американських і офшорних корпорацій і банківських рахунків, відкритих ними або їх уповноваженими на Кіпрі, Сейшельських островах, а також Сент-Вінсент і Гренадіни. У той же час Манафорт і Гейтс запевняли бухгалтерів, які заповнювали їх податкові декларації, що у них немає рахунків за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йой Показати IP 22 Серпня 2018 08:35
Срочно, рижий клоун на виход, спасать янночку и моль!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus