USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Маневицька прокуратура віддала незаконно вилучені документи Прилісненській ОТГ

2 Квітня 2018 16:19
Після суспільного розголосу та заяв про тиск прокуратура Маневицького району повернула вилучені в ході незаконного обшуку документи. Йдеться про документи, які стосуються співпраці Прилісненської ОТГ та КП «Волиньприродресурс». Натомість депутатів сільської ради, які голосували за співпрацю з комунальним підприємством, викликають в прокуратуру «на розмову».

Про це розповів Інформаційному агентству Волинські Новини голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко.

Нагадаємо, через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс» на голову громади чинили тиск – прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав. Коли ж прокурорам вказали на безпідставність таких вимог, наступного дня, 29 березня, вони приїхали разом з поліцією та без ухвали суду вилучили оригінали документів.

Тоді очільник Маневицької прокуратури Олег Немирівський наполягав, що документи вилучити прокурори мали право, після чого звертатимуться до суду, який і встановить, чи законно вони це зробили, чи ні.

Натомість вже 2 квітня прокурори привезли оригінали документів в Прилісненську сільраду.

«Сказали буквально декілька слів про те, що нібито суд не знайшов підстав для вилучення. Всі дії ми зафіксували на відео», - пояснює Ігор Терещенко.

Проте, з його слів, прокуратура запрошує «на розмову» сільських депутатів, які голосували за співпрацю з комунальним підприємством.

«Їм вручили повістки, на допит вони підуть разом з адвокатом, з ним вже підписали відповідний договір», - зазначив очільник ОТГ.

Тим часом юристи сільської ради звернулись до правоохоронців через свавілля прокурорів та перевищення ними службових повноважень, проте заяву так і не внесли в ЄРДР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрист Показати IP 3 Квітня 2018 17:48
А в чому проблема?? Що в тих документах таємного??) Прокуратура надіслала запит на отримання копій документів органу місцевого самоврядування, дали копії та й по всьому. Перевіряють - то хай собі перевіряють, така в них робота, навіщо робити на пустому місці незрозумілий піар? Чесним людям боятися нічого, а коли гріхи є, ото таке і твориться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus