USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Прилісненській ОТГ – незаконний обшук та вилучення документів

29 Березня 2018 13:27
Прокуратора Маневицького району спільно з поліцією проводить обшук в сільській раді Прилісного та вилучає оригінали документів. Санкції суду, яка необхідна для проведення таких дій, вони не пред’являють.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив учасник АТО, голова ОТГ Ігор Терещенко.

Як повідомлялось раніше, через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс» на голову громади чинять тиск – прокуратура безпідставно вимагає в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав.

Ігор Терещенко зазначив, що лист з вимогою надати документи щодо співпраці з «Волиньприродресурсом», який отримала сільська рада 28 березня, вони оцінюють як звичайний інформаційний запит, тому й відповідатимуть на нього в порядку надання відповіді на інформаційний запит.

Адже чинне законодавство України не передбачає можливості, аби органи прокуратури здійснювали нагляд за діяльністю органів місцевого самоврядування. Тож, оскільки не йдеться про будь-яке порушене кримінальне провадження, прокуратура не має права вимагати надання документів у негайному порядку.

Натомість вже наступного дня прокуратура заявилась у сільську раду з поліцією та почала без санкції на обшук вилучати оригінали документів сільської ради, навіть не даючи зробити копії. Пред'явили лише витяг з ЄРДР, в якому йдеться про те, що, буцімто, «… всупереч вимогам Земельного кодексу України прийнято рішення, яким погодження КП «Волиньприродресурс» тимчасове користування земельною ділянкою для проведення геологорозвідувальних робіт».
Голова ОТГ Ігор Терещенко скаржився на перевищення повноважень працівниками прокуратури в поліцію, проте там заявляють, що «прокуратура на місці, розбирайтесь».

Дії правоохоронців фіксують на відео та обіцяють передати ці матеріали в правоохоронні органи, аби вони дали оцінку таким діям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Коза Показати IP 29 Березня 2018 13:44
Що значить прокуратура поруч? Поліції, що лишні гроші платять за лишні рухи. Вилучення документів без ордера тягне на кілька статей. Хоча тут подано версію однієї сторони.
Дереза Показати IP 29 Березня 2018 14:09
А Барванов якого х...ра там робить?
Правда Показати IP 29 Березня 2018 15:00
Вже давно порядок потрібно наводити, а то бурштин всім очі засліпив. Будуть казати - політика, а в дійсності - звичайний кримінал.
Абориген до Правда Показати IP 29 Березня 2018 15:13
Порядок це коли проводиться обшук без санкції? Що ж шановний дасть бог і ви особисто попадете під такий "порядок"
Правда до Абориген Показати IP 29 Березня 2018 16:50
Сумнів в мене, що без санкції - часи не ты, але це ж правда о однієї сторни. Почекаємо другу. А бедлам вже надоїв, а також і ті, кого люди вибрали, чомусь вважають себе князями, людей - підданими, а землі - власними.
Абориген до Правда Показати IP 30 Березня 2018 09:50
Безграмотний запит з прокуратури- то з якої сторони правда? Про яких князів, ви говорите, депутатів Прилісненської ОТГ? Депутати мають право виносити рішення про землі які належать громаді. Комусь не понравилось і зразу клоуни приїхали.
Народ до Правда Показати IP 29 Березня 2018 21:52
Так мова йде про те, що необхідно процес варварського копання хоч в якесь законодавче русло поставити. Ми ж так перетворимись в бананову провінцію з автоматами.
Бандіт Показати IP 29 Березня 2018 15:37
То УЗЕшніки бомблять, їм пофіг на всіх, статті тут не допоможуть, віддайте їм документи поки підлогу не зірвали!!)
Василівна Показати IP 2 Квітня 2018 11:28
О! Ігарьок не встиг утекти в АТО? Чи що? Затримали як собирав вєщі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus