USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через тиск прокуратури волинська громада може залишитись без фінансування

13 Квітня 2018 11:24
Місцева влада та силовики перешкоджають співпраці Прилісненської ОТГ Маневицького району та комунального підприємства «Волиньприродресурс». Завдяки співпраці з останнім громада могла б отримати значні кошти в місцевий бюджет.

Про це нардеп Ірина Констанкевич розповіла в ефірі ТРК «Аверс».

Нагадаємо, прокуратура Маневицького району позивається до Прилісненської ОТГ з вимогою скасувати рішення про співпрацю та надання в користування земельної ділянки комунальному підприємству Волиньради «Волиньприродресурс». При чому позов прокуратура ґрунтує на рішеннях майже десятирічної давності, які втратили свою актуальність ще в 2011 році.

Через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс» на голову громади чинили тиск – прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав.

Коли ж прокурорам вказали на безпідставність таких вимог, наступного дня, 29 березня, вони приїхали разом з поліцією та без ухвали суду вилучили оригінали документів. Після суспільного розголосу та заяв про тиск прокуратура Маневицького району повернула вилучені в ході незаконного обшуку документи.

Як зауважила Ірина Констанкевич, новостворена громада не розраховує на зовнішню підтримку від держави, а шукає внутрішніх механізмів, які дозволять заробляти кошти і розвиватися.

«На території Прилісненської ОТГ комунальне підприємство «Волиньприродресурс» планує розпочати геологорозвідку щодо видобутку бурштину та інших копалин, завдяки чому громада і область будуть розвиватись», - зазначає Ірина Констанкевич. Зауважимо, що прибуток від видобутку комунальне підприємство розподілятиме наступним чином: 50% в обласний бюджет, по 25% - в сільський та районний.

Проте, зі слів нардепа, місцева влада все робить для того, аби ці процеси сповільнити та перешкодити законному видобутку.

«Я не можу стояти осторонь цього процесу. Я неодноразово проводила брифінги у Верховній Раді, останній був присвячений Прилісненській ОТГ. Зокрема, і щодо вилучення документів без дозволу суду, які відбувались з метою залякати мешканців та депутатів ОТГ. Але я сподіваюсь, що громада потужна, і ми всі разом вистоємо в цій нелегкій боротьбі», - резюмувала нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
село Показати IP 13 Квітня 2018 12:30
Прилісненська ОТГ нехай не рипається, якщо мова про бурштин, ніхто їм не дозволить з того мати копійку. Там такі люди на тому сидять, що селяни проти них шансів не мають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus