USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мар’янівській ОТГ дали «зелене світло» у суді для подальшого створення

11 Травня 2018 13:30
Судова тяганина щодо створення Мар’янівської ОТГ у Горохівському районі закінчилася на користь майбутньої громади. Селу зі складу сільради, яка погодилася на об'єднання з Мар’янівською селищною радою, не дозволили самостійно об'єднуватися з Гороховом.

Про це йшлося під час прес-конференції у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк розповів, що розгляд апеляційної скарги відбувся вчора, 11 травня.

«У Горохівському ОТГ відбуваються певні децентралізаційні процеси. Зокрема було рішення про створення Мар’янівської ОТГ, але розпочалася судова тяганина. Аналізуючи ситуацію, ми розуміємо, що судові позови почалися не для захисту чиїхось інтересів, а для призупинення формування ОТГ.

Вчора був апеляційний розгляд справи. Висновок суду був на користь Мар’янівської ОТГ, що відкрило зелене світло для подальшого формування громади», - інформував Анатолій Пархом’юк.

Нагадаємо, що судитися взялося село Сільце, яке перебуває у складі Цегівської сільської ради. Усе тому, що у вересні 2017 року до Цегівської сільської ради надійшло звернення від Мар’янівської селищної ради про об’єднання в ОТГ з центром в селищі Мар’янівка. Вже наступного місяця Цегівська сільрада ухвалила рішення про згоду на добровільне об’єднання.

Втім жителі Сільця були обурені рішенням, мовляв, вони хочуть об’єднання з Гороховом і почали судову тяганину, втім, одне село не може об’єднуватися з іншою громадою, ніж тією, з якою вирішила сільрада.



Довідково. Волинський ЦРМС створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
житель Сільця Показати IP 11 Травня 2018 18:24
жителі Сільця були обурені рішенням? Обурується тільки дурак.Жителі Сільця вирішили оскаржувати тепер всі рішення по створенні Марянівської ОТГ, враховуючи і розпорядження голови ОДА, якщо буде така необхідність. Висновок Директора Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолія Пархом’юка дуже поспішний. Судова тяганина щодо створення Мар’янівської ОТГ у Горохівському районі ще не закінчилася, а тільки починається.......
житель Цегівської сі Показати IP 12 Травня 2018 21:47
Баба Яга завжди проти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus