USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Маршрут №9а закриють через приміські маршрутки?

21 Березня 2012 12:27
Через рух приміських маршруток вулицями Луцька міські перевізники втрачають до 30% пасажирів, а з 33 маршрутів лише 4 – прибуткові. Водночас маршрут №9а взагалі можуть закрити.
Про це йшлося 21 березня під час зустрічі міського голови Луцька Миколи Романюка з перевізниками, які опікуються приміськими маршрутами.
Водії обкрадають водіїв
Начальник міського управління транспорту та зв’язку Рустам Дячук розповів, що в 2007 році мерія просила ОДА навести порядок в частині дублювання приміськими автобусами схем руху міських маршруток.
«Закон передбачає рух автобусів виключно з автостанцій. Місця зупинок потрібно погоджувати з міської радою, яка заборонила проїзд по деяких центральних вулицях. Якщо відправка з АС дещо вирішилися, то по зупинках – ситуація неконтрольована», ‒ зазначив посадовець.
Для прикладу він розказав, що маршрути №107 та 103 їдуть у Ківерці через увесь Луцьк, бо відправляються з АС-2. «Без попереднього узгодження зупинок відкривають нові маршрути. З’явився 236-ий маршрут, який дублює 9, 9а, 32. Фактично стоїть питання про закриття маршруту 9а», ‒ заявив Дячук.
За його словами, на основних пасажироутворюючих ділянках міста приміські маршрутки відбирають майже 30% пасажирів у міських.
Окрім цього, він незадоволений тим, що в приміських маршрутівках проїзд містом коштує 1,5 гривні. «Також водії інколи самовільно змінюють маршрути та зупиняються на зупинках, де це заборонено їм робити. Реалізація планів мерії щодо впорядкування руху за допомогою GPS, електронного квитка та інших ініціатив міськради стає майже неможливою, бо в приміських автобусах цього немає», ‒ додав посадовець.
Проблемний контроль
Натомість заступник начальника відділу ДАІ з обслуговування Луцька Віктор Бандура бідкався, що в інспекції недостатньо працівників, аби контролювати всі приміські маршрути, які рухаються вулицями обласного центру.
Заступник міського голови Василь Байцим акцентував увагу на тому, що проблема серйозно впливає на вартість проїзду. «Питання тарифу і потоку пасажирів пов’язане. Чим більше пасажирів, тим менший тариф. Приміські впливають так, що луцькі підприємці змушені піднімати тариф», ‒ зауважив посадовець
З його слів, наразі в місті лише 4 маршрути з 33 – прибуткові. «Особливо в години пік пасажирів забирають, бо приміські йдуть частіше», ‒ відзначив Байцим.
Водночас Романюк стверджує, що проблема впливає на екологічну ситуацію в обласному центрі. Мовляв, бізнес – це важливо, але й про здоров’я треба думати.
Єдина стратегія мерії та ОДА
Заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Віктор Довгополюк запропонував виробити єдину стратегію врегулювання проблеми. «На жаль, з 2007 року нічого не змінилося. Ми тільки підійшли до GPS, а ви вже запроваджуєте. Може, ми вужчим колом зберемося і поговоримо?» ‒ сказав чиновник.
А начальник територіального управління Головтрансінспекції Володимир Степанов розповів, що всі автобуси, які перевірялися відомством, рухалися відповідно до паспортів маршруту. «Але тут не тільки ми не проконтролюємо, але й сам перевізник не зробить це… Коли в нього 10 водіїв, які працюють по 16 годин інколи», ‒ висловився посадовець.
Після завершення зустрічі представники ОДА та мерії пішли в кабінет міського голови, аби обговорити подальшу спільну роботу задля вирішення проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Лучанин Показати IP 21 Березня 2012 12:48
Треба не міські закривати а приміські правильно організувати і навести порядок у двох відомствах. А рішити проблему забрудненя може і троллейбусний рух, якщо його теж правильно організувати. Давно вже можна було закупити нормальні троллейбуси, продовжити існуючу мережу троллейбусних ліній, прокласти нові і замість існуючих 12 маршрутів зробити при наймі до 20 маршрутів. Закриття ж існуючого 9А до нічого кращого не приведе. Побачите яка буде реакція у мешканців КХП, Цукрового коли вони прочитають дану новину.
Українець Показати IP 21 Березня 2012 13:13
"а з 33 маршрутів лише 4 – прибуткові" Повна маячня і нісенітниця,ні одна маршрутка в збиток не працює.Інша справа коли перевізники дурять державу,показують мінімальний прибуток.Якщо не вигідно відмовляйтесь,але у випадку 9а то зрозуміло, що доїздилось депо до ручки.
SysR Показати IP 21 Березня 2012 13:37
Краще вже велосипедом їздити.
жителі району "Теремно Показати IP 21 Березня 2012 13:49
А пан Романюк хоч раз проїхався в маршрутах 32, 9, 9А які як хочуть так і ходять то поламаний то ДАІ не випускають роботу налагодити треба а не скорочувати а наш район взагалі відірваний від пр. Волі туди нічого не йде!!!!!!!!!!!!! а 236 взагалі центр обминає!!!!!!До дому за тривалістю часу можна швидше з Маневич доїхати Легше всьго сказати невигідно ніж заставити працювати. Чекаєш маршрутку, поки прийде 32 то 30 буде 3 ; 12 - 4 15 - 6 16 - 6 10 - 10. А ми що не люди нас що дома не чекають. Чи на роботі по голові гладять за запізнення. Думай те шановний мер як заставити працювати а не приймати необдумані рішення
Владислава Показати IP 21 Березня 2012 15:04
А я хочу сказати за маршрут № 25, який із чиєїсь доброї руки продовжили до забороля. Ранком із вул. Володимирської й раніше було проблематично добратися, а зараз і поготів. То тролейбус № 12 за графіком не прибуде, то маршрутки мимо тебе проїжджають не зупиняючись. Через погану організацію руху міського транспорту люди спізнюються на роботу, діти на навчання, а чиновники службовими машинами їздять і горя не знають. Нехай би хоча б з тиждень скористалися громадським транспортом, можливо, тоді зрозуміли нас.
Лучанин до Владислава Показати IP 21 Березня 2012 15:46
Нарахунок маршруту №25, це треба було зробити давно. Добре що його подовжили. Бо приміські (наприклад №184) не хочуть брати людей до с. Тарасова.
TFA до Владислава Показати IP 21 Березня 2012 23:02
З Тр12 все так погано?
TFA до TFA Показати IP 21 Березня 2012 23:03
То до поста Владислави, промахнувся, пардон :)
цукровий Показати IP 21 Березня 2012 15:45
відколи КХП Цукровий стали селами .9а це ніяка не приміська-а міська маршрутка. Де та наша Бунда- шо соплі жує.Ото вибрали депутатку на свою голову.
Софія до цукровий Показати IP 22 Березня 2012 09:15
Та ти просто дефективний, от і злий, що хтось в житті добився більшого ніж ти. За все своє нікчемне життя тільки й навчився, що бризгати слюною намотуючи соплі на кулак.
Вифуц Показати IP 21 Березня 2012 15:54
Та все мона зробете.Напреклад, 107 пустете з АС-1 або з крайнього мосту.
пасажир Показати IP 21 Березня 2012 15:54
З 33 4 прибуткові???? Так робіть як приміські проїзд по 1.50, чомусь вони не скиглять про прибутковість!!!
віка Показати IP 21 Березня 2012 15:55
"наразі в місті лише 4 маршрути з 33 – прибуткові. «Особливо в години пік пасажирів забирають, бо приміські йдуть частіше», ‒ відзначив Байцим." Як міг дорослий чоловік зморозити таку дурницю? Чи він маршруток в очі не бачив, бо тільки на авто їздить? Чи гроші отримані від перевізників відробляє? І так ясно, що перевізники свої РЕАЛЬНІ прибутки не показують. Але ж на тендерах ледь не б'ються, по судах постійно ходять, пікети ставлять - невже в мінус альтруїсти наші працюють? Збитки не можуть поділити? Але ж і професіонали в нас в міській раді! І виникає питання - для чого такий держчиновник? Хто його там тримає?
Ветеран Гнідавський Показати IP 21 Березня 2012 16:22
А з Гнідави чомусь без пересадки до "рідної" 3-ї полікліники та госпіталю ІВВВ не доїхати взагалі!! Наведіть лад в організації руху, а не скорочуйте те, що є!!!
Керівнику ЛПЕ Показати IP 21 Березня 2012 16:44
Поверніть маршрут тролейбуса з ЛПЗ на Кічкарівку!
ківерчук Показати IP 21 Березня 2012 17:28
Конкуренція повинна бути чесна без втручання влади. Чому лучани користуються ківерцівськими маршрутками? Бо дешевше. Накладаються маршрути 103 і 107 з 9, 9а приблизно на 9 зупинках, а понад 20 зупинок девяток- їхні. Так в чому проблема? Щось тут посмерджує лобіюванням чиїхось інтересів.
Соломия Показати IP 21 Березня 2012 18:45
Не смішіть мою рижу курку! Приватний бізнес мазохизмом ніколи не страждав, щоб працювати у збиток собі! Обліку ж немає! Те, що більше прибутків хочуть - вірю! Надприбутки - мрія кожного бариги!!
пасажир Показати IP 21 Березня 2012 19:10
давно у луцьку вже немає 107 і 103 по 1.5 давно вже по 2. доки там будуть тупоголові ?
Лучанин до пасажир Показати IP 22 Березня 2012 00:45
100% А, дійсно, звідки взялося 1,50? Не бачив за останній час жодної приміської маршрутки за таку ціну. 2 грн беруть всі!
бу до Лучанин Показати IP 22 Березня 2012 01:01
маршрут номер 15 1.50 грн
Вересневе Показати IP 21 Березня 2012 19:23
Пан Дячук та інші бюрократи міські вже зовсім з глузду з"їхали з тими маршрутами. Чим вже заважає 9а? Навіщо було пускати на маршрут ці каракатиці червоні, які взимку щоб подивитись направо передні двері відкривають. Та це не маршрутки, а пародія, страшні , неповороткі та незручні всередині. На думку пасажирів, необхідно правильно організувати транспортний рух, вивчити пасажиропотік на всіх напрямках, побажання громади Луцька (виборців, які утримують безтолкову владу). А пану Дячуку необхідно піти повчитись у траноспротний інститут, де вчать вірно організовувати роботу міського транспорту, а то завалив Луцьктепло, а тепер хоче завалити тролейбусне та нашкодити авторитету мера міста, бо інакше ці дії не назовеш! А ще краще віддайте маршрут 9а приватникам, тоді і побачимо, як буде!!!
wiking Показати IP 21 Березня 2012 21:33
Сьогодні їхав на маршрутці із ЖПСом. На екрані в водія писало "Там-Там" - через 2 хв. Перемоги. А насправді він уже зупинявся біля Драмтеатру. Навіщо він випереджає рух? Наведіть порядок щоб усім було добре, а не можете за кілька років порядку навести - ідіть на іншу роботу і звільніть крісла тим, хто зможе в мерії і на дорогах порядок зробити.
Народний Показати IP 21 Березня 2012 22:04
Бреше депутат я пить дать! хоче місце вибити видно для своїх
Лучанин Показати IP 22 Березня 2012 01:08
Встановлюйте GPS-моніторинг та впроваджуйте електронний квиток! Тоді побачимо хто тут збитковий... Так, між 9 та 9а іде конкуренція і ніяк не з приміськими маршрутками. Встановіть нормальний інтервал руху щоб вони ходили через рівний проміжок часу - то 9, то 9а, а не так що довго немає жодної, а потім вони перегони влаштовують, до того ж на "гробах". Коли такі машини купляли хоч хтось мозок при собі мав? До того ж в маршрутках мають бути заповненими тільки сидячі місця! І тарифи звідси розраховуються, інакше ніяк не може бути. Та й взагалі треба розпочати з того щоб розпродати весь автотранспорт чиновників і заставити їх їздити громадським, або нехай пішки ходять чи роверами їздять, якщо маршрутки не по кишені. Тільки тоді почнеться наведення порядку, бо кожного чиновника цікавить тільки його дупа. І поки ця дупа не опиниться в загальних умовах ...
Виборець-999 Показати IP 22 Березня 2012 07:12
Пане Романюк і іже з ним, тут щось у вас не клеїться! Переймайте чийсь досвід, зрештою! Не така вже складна інфраструктура міста, щоб не навести ладу із транспортом!!
для мерії Показати IP 22 Березня 2012 10:15
Ви спочатку хоч щось в транспортній системі міста впровадьте з толком (електронний квиток як мінімум, чи GPS із підрахунком кількості пасажирів) а тоді вже руйнуйте те що є... Коли виграє громада - коли є конкуренція... чи вам конкуренція перевізників не потрібна? Вони і так вже "кричать": то давай 3 грн то 5 грн за проїзд... МАРАЗМ... У них збитки... то якого милого під міськ та облрадою тиждень стояти - щоб потім собі у збиток працювати ?
Ківерчанка Показати IP 22 Березня 2012 10:42
Візьміть все вже закрийте і заберіть.Багато мешканців райцентру доїжджають в Луцьк на роботу і такі маршрути як 103,107 вигідні також для мешканців вул.Потебні.Наші можновладці на маршрутках не їздять, їм цього не зрозуміти.
Новатор Показати IP 22 Березня 2012 11:26
От би місячник громадського транспорту запровадити, щоб апарат міськради на роботу і з роботи лише тролейбуКсами та маршПрутками пересувався. Враз би все побачили, відчули та вирішили! Надто далекі вони від народу!!
о Показати IP 22 Березня 2012 11:30
і я не розумію для чого знищувати конкуренцію і породити монополію. монополіст постійно буде диктувати свою ціну- а конкуренція це дуже здорове явище у економіці кожної галузі.Перевезення тут не виняток.Кому не вигідно - і хто не може працювати той нехай не працює.для чого їм створювати можливість отримувати надприбутки грабуючи зубожіле населення.
марнотратка Показати IP 22 Березня 2012 15:14
Взагалі нам не потрібно нічого нового вигадувати, за нас це давно вже зробили, треба тільки грубо кажучи здерти в когось ідею і втілити її в свому регіоні! Ось наприклад, нещодавно приїхала я з Варшави, де прожила 6 місяців: маршруток геть нема, транспорт ділиться на три гілки:автобуси і трамваї(вони за своїми масштаби абсолютно не відрізняються), метро і таксі, на всі види транспорту, окрім таксі діє в межах міста проїзний, в транспорті кондиціонери, на зупинках дійсні графіки, транспорт може запізнитись чи піти не по розкладу лише в тому випадку, коли стався якийсь теракт чи стихійне лихо! Отак то любі подивіться на досвід наших сусідів та творіть порядок!
а ще Показати IP 22 Березня 2012 17:33
я не знаю чому- але назвати те що в Луцьку називають маршрутним ТАКСІ- у нормальної людини не повернеться язик. тоиу їх кличуть маршрутками- реально це просто автобус з мінімумом комфорту для пасажира .але за ціною явно не автобусною.
Олександр Показати IP 22 Березня 2012 18:04
Як 236 може дублювати 9, якщо один іде з Львівської, і інший - з ДПЗ??? Чи те, що вони обидва потім йдуть у Ліпіни, говорить про тотожність? Так само 236 і 32 - у них однакові маршрути??? Геть різні, крім кінцевих.
Taras Now Показати IP 22 Березня 2012 18:19
От як би 9-ку з ЛПЗ на Кічкарівку завернули, точно б нічого не "дублювали"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus