USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Матері юних хокеїстів просять профінансувати секцію з бюджету Луцька

29 Жовтня 2018 17:39
Понад 100 тисяч гривень просять виділити з міського бюджету, аби діти могли тренуватися на льодовій арені до кінця року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 29 жовтня.

Депутати розглянули звернення батьків дітей, які займаються у секції з гри в хокей з шайбою в ДЮСШ №2. Автори звернення розповіли, що батьки самотужки змушені утримувати льодовий майданчик, через подорожчання оренди виникла гостра потреба у фінансуванні до кінця року. Так, на утримання льодового майданчику до кінця року потрібно 115 тисяч гривень для того, щоб там займалися три команди дітей різних вікових категорій.

Отже, просять виділити кошти з міського бюджету. Тренування в місяць для дитини, зі слів батьків, коштує 1000-1300 гривень. Діти, з їхніх слів, перемагають у турнірах, братимуть участь у чемпіонаті України, а в разі відсутності фінансування команди розпадуться.

Своєю чергою, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту міськради Олексій Веремійчик зауважив, що з міського бюджету цьогоріч вже виділяли для Федерації хокею Луцька 40 тисяч гривень і 100 тисяч – для хокейного клубу «Спарта».

Голова комісії Борис Смаль зауважив, що навряд чи хокейна секція зможе розраховувати на фінансування з міського бюджету протягом наступного року, тому що за рік сума становитиме 700 тисяч гривень.

Отже, члени комісії вирішили вивчити доцільність фінансування хокейної секції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Просто Показати IP 29 Жовтня 2018 17:46
до кінця року 100 тис? 50тис в міс?????? щось за круті тренування. За такі гроші ви фітнес центр орендувати можете весь
546 до Просто Показати IP 29 Жовтня 2018 19:11
Ну, утримувати каток насправді дуже затратно.
Катерина до Просто Показати IP 1 Листопада 2018 10:07
Саме так!закруті!тому і просим допомоги від нашої вельмишановної влади!ми єдине місто в Україні,де батьки платять такі гроші за тренування з хокею!тому це обурює звичайно!чому в Харкові,Одесі,Калуші і тд хокей потрібен,а Луцьку ні??а в фітнес центрі льоду нажаль немає,а так би скористались вашою порадою.
лучанин Показати IP 29 Жовтня 2018 19:47
"Одне тренування для дитини, зі слів батьків, коштує 1300 гривень. Діти, з їхніх слів, перемагають у турнірах, братимуть участь у чемпіонаті України, а в разі відсутності фінансування команди розпадуться." Не по кишені місту тренування по 1300 грн. Грайте в шашки.
Лучанка до лучанин Показати IP 30 Жовтня 2018 19:48
А ще краще і в шахи не грайте !!! Бо ж це теж розвиває наших дітей, а кому вони потрібні розвинуті, розумні?... Їм же (чиновникам і казнокрадам) потрібні раби , які працюватимуть за копійки на їхніх монополізованих заводах і фабриках... мимоволі згадуєш слова "Азірова": "Все хотят быть бизнесменами, спортсменами... лопаты в руки- и на завод!.." Кажете місту не по кишені ... звичайно у бідній країні де чиновники їздять на найдорожчих авто у світі, немає коштів, аби заплатити внесок на дитяче євробачення, чи профінансувати заняття спортом для дітей ... авжеж зовсім неприбуткова справа , і "відкат" батьки навряд чи погодяться віддати... То ж читайте, аналізуйте і думайте! На мою думку, що й не по кишені місту - це утримання такої кількості різних чиновників!!! А на розвиток і популяризацію спорту для дітей кошти просто необхідно виділяти, статистика не те що кричить , вона волає: "лише 27% дітей шкільного віку мають основну групу по фізкультурі , решта так чи інакше мають проблеми зі здоров'ям.." P.S. Цікаво виділять кошти дітям ...чи й тут без майдану не обійтися ...?
До просто Показати IP 30 Жовтня 2018 17:38
Не забувайте, що хокей це командний вид спорту, а не індивідуальний, і вартісь всього цього рахуеться на всіх дітей! А, що нам робити, якщо дитині подобається цей спорт?! Сказати йому щоб почав цікавитись шашками? ( як пише вельмо шановний лучанин) В кожній області, держава виділяє гроші на заняття хокеем, але тільки не в нас! Скажіть будь ласка, хто як не держава має розвивати різні види спорту та популяризувати здоровий спосіб життя?! Нехай наші діти ростуть, в підворотнях, смокчуть сигарети та бухають? Якщо наш народ не буде займатися спортом,пропагандувати здоровий спосіб життя, то наша держава з кожним роком буде все більше і більше виділяти гроші на ліки, але це ж вигідно нашим олігархам, коли гроші з казни йдуть в їхній карман! Задумайтесь люди....
Наталі Показати IP 30 Жовтня 2018 18:11
У шашки нехають грають дідусі під під'їздами!!!А якщо діти прагнуть займатися хокеєм,то треба цьому сприяти!!!Хто хоч раз був на хокейному турнірі,той знає,що більш видовищної гри годі шукати!Але то ,звичайно ,гроші треба...це ж вам не дармоїдів утримувати!Ці діти захищають честь нашого міста!!
Березовська Показати IP 30 Жовтня 2018 18:17
Доцільність катка?!!!!! Тут вже ясно! Влада наша хоче там будувати три свічки. Свічки це багатоповерхівки. Їм треба той куточок. Навіщо їм наш хокей?!!!! Їм треба збагачуватись. Набивати кішені собі та своїм родичам. Вони давно мали в проекті це. Тільки чекали, коли настане час. Вони будують, для кого ці будинки? Для таких як і самі. На зарплату, навіть коридора від тих квартир не купиш.
Скарлет Показати IP 30 Жовтня 2018 18:37
Шановний Лучанин, шашки може грати кожен , у себе вдома. А от хокеєм займатись це не легка справа. Багато талановитих діток ідуть з хокею, бо батьки не в змозі оплатити тренування. Чомусь в Інших містах на це є кошти, навіть в маленьких, ( до прикладу Калуш). І я не бачу нічого поганого в тому , щоб влада хоч трішки допомогла в цьому. А щодо оренди фітнес залу, то Шановний Просто, орендуючи фітнес зал , мязи качають особисто для себе , а Команда Спарта представляє місто Луцьк на різноманітних турнірах та в Чемпіонаті України. Та приносить очки( про що свідчать переможні кубки, призові місця) саме Волинській облаті та місту.
Володимир Показати IP 30 Жовтня 2018 18:48
В статті написано 1300грн.за одне тренування з дитини, це не так. Це ціна за 1год.30хв.тренування для команди.Батьки платять за три таких тренування в тиждень, хоча їх має бути п`ять. Команда бере участь у всеукраїнських змаганнях, в яких представляє Волинську область, та місто Луцьк. Батьки просять допомоги влади, так як самим важко це все оплачувати. Крім катка є ще форма, яку теж купляють батьки. Невже нашій владі не потрібні здорові та розвинуті діти??? Хокей-це гра для справжніх чоловіків. Вона є швидка та видовищна!
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2018 18:56
У спорті до кянця року означає навчального року а не святр новий рік. А це ще 7 чи 8 місяців. А в інших областях і літом працює каток
Катя Показати IP 30 Жовтня 2018 19:15
Нехай кожен займається чим хоче,комусь цікаві шахи,комусь хокей,давайте не будемо радити батькам,чим займатись іхнім дітям!!!Ці ж гроші не для себе просять,а для розвитку дітей та спорту!!!
Илья Показати IP 30 Жовтня 2018 19:15
Хоккей это командная игра, хоккей это жизнь, жизнь детей, азарт, сила, сноровка, здоровья, сила, адреналин. Каток один на Волынскую область, на несколько областей, он есть и надо как-то помагать, чтобы он был, чтобы были команды, чтобы они могли играть в хоккей. Ведь на самом деле дети показывают и доказывают свое мастерство на всеукраинских соревнованиях, в Европе. Луцк их город, помогите команде не пасть духом, не распасться, не остаться не у дел - это же дети. Содержание дорого, это не поле для футбола, это не зал для фитнеса, для танцев. Это лёд. Лёд. Хоккей.Дети. Все это есть у Луцка. Не закрывайте глаза, это действительно очень зрелищный вид спорта, я рад, что он есть у нас, именно в нашем городе. Красавцы, ребята, успехов вам и пожелания, чтобы вас услышали и увидели.
Давид Показати IP 30 Жовтня 2018 19:49
Хоккей это командная игра, хоккей это жизнь, жизнь детей, азарт, сила, сноровка, здоровья, сила, адреналин. Каток один на Волынскую область, на несколько областей, он есть и надо как-то помагать, чтобы он был, чтобы были команды, чтобы они могли играть в хоккей. Ведь на самом деле дети показывают и доказывают свое мастерство на всеукраинских соревнованиях, в Европе. Луцк их город, помогите команде не пасть духом, не распасться, не остаться не у дел - это же дети. Содержание дорого, это не поле для футбола, это не зал для фитнеса, для танцев. Это лёд. Лёд. Хоккей.Дети. Все это есть у Луцка. Не закрывайте глаза, это действительно очень зрелищный вид спорта, я рад, что он есть у нас, именно в нашем городе. Красавцы, ребята, успехов вам и пожелания, чтобы вас услышали и увидели.
PTAX77 Показати IP 30 Жовтня 2018 19:49
В нашій державі захмарні гроші виділяють на цілі деколи незрозумілі нікому, а тут на конкретну справу треба дати - для здоров'я дітей, які в майбутньому будуть представляти нашу державу, область, місто, а ВИ ЩЕ ДУМАЄТЕ?????????????????????????
Так хокею Показати IP 30 Жовтня 2018 21:05
В останні роки хокей стає все більш популярним в Україні. Чому б не підтримати цей перспективний спорт? Особливо, коли це єдина хокейна школа на Волині. Тим більще, що дитячо-юнацькі команди, які тренуються в Луцьку з 2011-го!! року, вже досягли певних результатів. І, хто знає, можливо колись Луцьк буде приймати Чемпіонат світу з хокею. А гроші то невеликі в наш час. Гадаю депутати, і без цих 100тис., знайдуть що вкрасти.
Марина Показати IP 30 Жовтня 2018 21:13
хокей - це не просто гра Хоккей – це інтлектуальний вид спорту, як і шахи, шахмати... да в більшій мірі це силова гра, але з іншої строни ця гра також вимагає приймати рішення, аналізувати та грати на випередження
Андрій Показати IP 30 Жовтня 2018 22:25
Коли ми були дітьми, ми могли вибирати любий вид спорту та ще й безкоштовно. Чому тепер нікому з чиновників не треба спорт і зокрема хокей. Так, це не дешевий вид спорту, але на плечі батьків хокеїстів падає не лише тягар фінансування катка, потрібно купувати форму ковзани, клюшки, шоломи, при чому часто, бо дітки швидко з цієї екіпіровки виростають. Форма, спідня - термобілизна не дешева, часто батьки купують не нову, а беушну, щоб хоч трохи зекономити. Хокей - це командна гра, яка виховує у хлопців уміння стояти за себе, команду, місто та державу. Це мужній вид спорту, хокей грають справжні мужчини, трус не грає в хокей!!! Так риси характеру дуже потрібні нашим дітям, нашій державі! Лучанин, волиняни - підтримаємо хокей на Волині!!! ДІТЯМ ПОТРІБЕН СПОРТ, А НЕ ЦИГАРКИ ТА АЛКОГОЛЬ!!!
Marina_G Показати IP 30 Жовтня 2018 22:32
Дуже шкода, що наші «недалекоглядні» можновладці приймають рішення, який вид спорту їм профінансувати. Так можна і шашки з шахами профінансувати на 100 тис. грн. і з них до своїх кишень «покласти» більшу частину тих коштів бо ж не витратні види спорту лише для них потрібно столи та шишки або шахи, ну і ще грамоти. А в хокеї дійсно ті кошти підуть на утримання катка. І навіщо у нас в державі приймають якісь «непотрібні» документи на кшталт «Про затвердження Державної цільової соціальної програми "Хокей України"», якщо вони не виконуються. Дуже сумно, що від рішень не на користь спорту, страждають дійсно талановиті діти, яких підтримують лише батьки.
Олександр Показати IP 30 Жовтня 2018 22:40
Хокеєм у Луцьку вже займається близько 100 дітей.Є три команди 2005-2006,2007-2008,2009-2010, які успішно представляють Луцьк на всеукраінських змаганнях, та дітки 2011,2012,2013 років. Шановний Борис Смаль, скурпульозно займіться вивченням цього питання). Відвідайте найближчий тур з чемпіонату Украіни, який відбудетьця у Луцьку 1.11.-2.11.2018, тренування , які проводяться в "Сніговій корлеві", поспілкуйтесь з тренерами, дітками, батьками та доречність фінансувати чи не фінансувати хокейну секцію відпаде відразу. Візьміть поділіть посильні для бюджета міста 700 т.грн на 12 м., та кількість дітей , яки займаються хокеєм, це будуть копійки, якщо ми хочемо виростити здорове та сильне покоління лучан. Хокей цьому сприяє на всі 200%). А коли у вас запалають очі, як у цих діток-хокністів, то у вас повірте з'явиться бажання допомогти ще більшою сумою грошей. Так що запрошуємо , та чекаємо на вас !!!
Тетяна Показати IP 30 Жовтня 2018 22:50
Це не є непідйомна сума для міста. Бажання немає.........Дуже хочеться достукатись до влади, бути почутими.
Березовская Показати IP 30 Жовтня 2018 23:02
Поколение итак растет на улице со всеми последующими последствиями, а если у детей забрать возможность заниматься спортом,то только пополнить ряды не контролируемой молодежи,людей без мечты,дисциплины,если государство не может заполнить досуг детей и подростков,то они займут его сами и очень даже известно чем! Молодежь это генофонд страны,а это уже серьезно.
Тетяна Показати IP 30 Жовтня 2018 23:11
Це не є непідйомна сума для міста. Бажання немає.........Дуже хочеться достукатись до влади, бути почутими. Тому як займатись Хокеєм бажаючих є багато, а скільки талановитих є дітей батьки яких не мають змоги оплачувати,хіба це нормально.....
Тетяна Показати IP 31 Жовтня 2018 11:19
Хочу додати декілька слів в підтримку хокею у Луцьку. Що би там не казали, хокей в Луцьку існує. Це одна із найшвидших і найвидовищних ігор у світі. Він загартовує і дисциплінує хлопців, допомагає їм вчитись грати у команді, бути одним цілим. Хокей - це не просто гра. Це - спосіб життя. Мій син живе хокеєм, а я, як мама завжди його підтримую. Дуже прикро, що наша влада вперто не хоче бачити проблем розвитку саме цього виду спорту в Луцьку. Наші діти займаються, стараються, вони показують гарні результати на рівні держави. Чому б нашій місцевій владі бодай трохи не допомогти нам та нашим дітям? Щиро вірю, що будемо почуті!!!
Наталка Показати IP 31 Жовтня 2018 11:44
Хокей – це вид спорту, який не дуже популярний на Волині та й в Україні загалом, адже він доволі дорогий, і в наших умовах не можна утримувати льодовий майданчик у літній період. Але сподіваємося, що ситуація, як і ставлення до спорту в Україні, зміниться на державному рівні. На Волині наявний лише один льодовий майданчик – це «Снігова королева» в Луцьку. Тож діти, до прикладу, з Ковеля, Горохова чи Володимира-Волинського, які прагнуть займатися хокеєм, змушені на тренування приїздити до Луцька. Хокей – це дорогий вид спорту. Для однієї з найбільш злиденних країн у Європі – надто дорогий. Це в баскетболі можна не мати жодної спеціальної амуніції та прогресувати завдяки таланту (чи природним даним) та роботі з тренерами.( До Просто - про шашки). У хокеї цей фокус не пройде. – Дорога амуніція; – Необхідність постійних міжнародних турнірів (витрати на роз'їзди); – Специфічні умови для тренувань (наявність хорошого льоду) Усе це робить хокей недосяжним видом спорту для величезної кількості хлопчиків по всій країні. Це олімпійський вид спорту, й українці мають усі задатки для того, аби показувати відмінні результати на міжнародному рівні, а користь від хокейних занять, зокрема для дітей, важко переоцінити. Без утручання держави, місцевої влади та великого бізнесу про розвиток навіть говорити не доводиться. Попри відсутність на сьогоднішній день професійних перспектив, недостатнє фінансування та незадовільні умови для проведення занять, хокей на Волині розвивається: наші спортсмени беруть участь у змаганнях Придніпровської хокейної ліги і навіть показують хороші результати. До прикладу брали участь у міжнародному турнірі в Білорусії , де зайняли 1 місце. Білоруське місто Пружани з населенням 19 тисяч має чудову льодову арену, де діти займаються за державні кошти. Ось де дбають за дітей і своє майбутне. Тому наша місцева влада повинна не закривати очі на потреби дітей, адже це наше майбутнє. Не хочеться щоб діти роз’їхалися по командах країни куди їх постійно запрошують (Херсон, Київ, Дніпро, Калуш, Новояворівськ…) як сталося з старшою командою. Якщо питання не буде вирішено то так і буде. І шкода що хокей Волині щойно почав зароджуватися (відроджуватися) і знову піде у небуття. Невже інші міста навіть не обласні центри можуть мати льодові державні арени, а Луцьк –ні. Щось не віриться, мабуть не так працюють, чи не ті при владі!!!!!!!! Вибори наближаються……….
Тетяна Показати IP 31 Жовтня 2018 12:14
Я згідна абсолютно з Наталкою. Дуже не хочеться, щоб наші талановиті діти поповнювали ряди інших хокейних команд та грали за чужі клуби. Нехай грають за Спарту, прославляють рідне місто. Хіба це не буде вигідно владі?
Сергій Показати IP 31 Жовтня 2018 14:36
Як на мене діти наше все, Ми дорослі можемо економити будь де, але не на дітях! Які виражають шалене бажання до спорту, перемог. Шалені вітання всім шахістам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus