USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майстри з шести країн різьбили в Луцьку містичні скульптури. Фото

25 Серпня 2019 14:51
Упродовж тижня майстри з різних міст України, а також Білорусі, Німеччини, Словаччини, Вірменії та Литви різьбили в Луцьку унікальні скульптури з дерева.

Перший міжнародний скульптурний фестиваль триває в Луцьку на території культурно-розважального центру «Adrenalin City» уже п’ятий день – 20–25 серпня. Він приурочений до 10-річчя «Adrenalin City» та першої річниці відкриття в місті Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Протягом усіх фестивальних днів майстри не тільки створювали дерев’яні шедеври, які в подальшому залишаться на території культурно-розважального центру й стануть окрасою арт-парку «Містерія», а й змагалися, до прикладу, у швидкісній різьбі. У нагороду за перемогу у Speed Carving різьбярі отримували новенькі бензопили.
Загалом над основними скульптурами, котрі поповнять арт-парк «Містерія», працювали всі п’ять днів близько 20 майстрів.
Серед них – Володимир Кравчук, котрий приїхав із Ялти. На огляд публіці він готує скульптуру про взаємопочуття.

«У цій роботі я хотів показати агресивний світ навколо нас. Назва цієї роботи «Хтось цілує, хтось кусає». Це життя», – сказав скульптор.
Він пригадав, що в цілому різьбою по дереву займається більше 30 років: «Коли ще навчався в художньому училищі, ми їздили світом і робили різні дерев’яні штуки. Тоді не було стільки гарного інструменту, як зараз… Сьогодні їжджу різними виставками, представляю Україну. Їздив два рази до Литви. Два тижні тому зі скульптурою «Українська казка» переміг у Рівному».
Як поділився Віктор із Луцька, про фестиваль він дізнався випадкового, тож вирішив долучитися до його проведення практично в останній момент. І оскільки скульптури врешті виставлятимуться в арт-парку «Містерія», вирізьбив гуманоїда, котрий тримає в руках планети.
«Це якась всевишня сила. Ми, звісно, нічого подібного не бачили, тому й достеменно невідомо, чи щось схоже насправді існує», – зазначив скульптор і додав, що переважно займається рельєфною різьбою.

Текст і фото: Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 25 Серпня 2019 16:06
Замечательно! Теперь по городу расставить, чтобы люди посмотрели. Впрочем, сложно сказать, может быть в одном месте все это и лучше сохранится...
Цікаво Показати IP 25 Серпня 2019 18:53
а скільки дерев знищили заради цих скульптур?
Лучани Показати IP 25 Серпня 2019 19:51
Кіч та несмак

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus