USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже два тижні без повітряних тривог: з Луцька до Чехії поїдуть у табір діти-сироти та діти військових

18 Липня 2022 11:49
Діти-сироти та діти військових, а також маленькі українці, які були змушені виїхати за кордон, матимуть змогу відпочити у таборі в місті Брно у Чехії.

Організувала літній табір для діток церква «Асамблея Бога» міста Луцьк. Координаторка проекту Інна Назарчук розповідає, що цього разу зможуть оздоровитися 65 діток.

«Скоро у нас розпочнеться табір у Чехії. Це табір для діток-сиріт з України, батьки яких загинули під час війни, також дітей військових, які беруть участь у воєнних діях, поранені або пропали безвісти. Також там будуть діти, які покинули Україну після 24 лютого і з батьками проживають у місті Брно», – розповіла вона.

Виїзд з Луцька запланований цього тижня, після того, як завершаться всі формальності з документами. Табір триватиме до 29 липня, і на цей час дітям приготували цікаву програму.

«Будуть поїздки в аквапарк, місцевий планетарій, науковий центр, зоопарки, планується екскурсія в Прагу. Оскільки ми – християни, то обов’язково вивчатимемо слово Боже, а діти зможуть глибше пізнати Біблію. Будуть ігри на свіжому повітрі, і головне – без повітряних тривог та сирен, без спусків у підвал. Нещодавно у Луцьку ми організовували денний табір для діток вимушених переселенців, де могли оздоровити 100 осіб. Але діти, які виїхали з регіонів, де постійні обстріли, сильно бояться тривог, вони не відвідували табір через цей страх, а коли чули сирени, то у них починалися панічні атаки. Тому для них можливість оздоровитися за кордоном – це і психологічне оздоровлення, бо вони живуть в такий час, який ми навіть не могли уявити», – додає Інна Назарчук.

Читати ще: «Коли нема підтримки, тоді люди здаються»: як у Луцьку допомагають вимушеним переселенцям

Допомагати організаторам в Чехії будуть українці, які давно виїхали за кордон, і які постійно переймаються ситуацією та хочуть допомогти діткам. Також постійно допомагають організація «Teen Challenge International ČR», Їтка Опалкова та місія «Неємія».

Загалом громада з перших днів повномасштабних воєнних дій долучилась до благодійної діяльності: допомогли з евакуацією за кордон тим, хто цього потребував, допомагали і продовжують допомагати вимушеним переселенцям, роздають продуктові набори, одяг, речі, організовують дозвілля.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus