USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

40% мобілізованих волинян становитимуть лучани

14 Січня 2015 12:41
Відповідно до планів, 40% військовозобов’язаних волинян під час четвертої хвилі мобілізації призвуть з Луцька.

Про це йшлося під час брифінгу представників Волинського обласного військового комісаріату 13 січня.

Як повідомив тимчасово виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного комісаріату Роман Кулик, під час попередніх хвиль мобілізації на Волині були військові комісаріати, де працювало лише троє працівників. У зв’язку із проведенням мобілізації нині перейшли на штати воєнного часу. Раніше найбільшим був Луцький військкомат, проте дев’яти працівників не вистачало для того, щоб провести мобілізацію в межах усього міста. В сільській місцевості, з його слів, найкраще ситуацією володіють голови сільрад, маючи інформацію про кожного мешканця. Тому, мовляв, раніше, зручніше було мобілізовувати мешканців сіл. З п’яти тисяч призваних у 2014 році волинян третину становили мешканці чотирьох міст обласного підпорядкування (Луцька, Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського).

Наразі, відповідно до плану, який довели до міських, селищних та сільських голів та голів райдержадміністрацій 40% мобілізованих становитимуть лучани.

Зі слів Романа Кулика, за підсумками попередніх хвиль мобілізації, Волинь була серед кращих, поступаючись з усіх західних областей лише Львівщині. Так, військовослужбовців 51-ї ОМБ, зі слів радника голови облдержадміністрації Бориса Кондратюка, мобілізували протягом лише чотирьох днів. Цю роботу поклали на плечі працівників військкоматів, що були недоукомплектованими. До того ж, працівники не мали досвіду роботи, яку довелося виконувати. Під час четвертої хвилі на мобілізацію відводять місяці, тож обіцяють інший підхід та інші можливості.

Загалом під четверту хвилю мобілізації підпадає 60 тисяч військовослужбовців, понад дві тисячі з яких призвуть на Волині. Як переконують представники обласного військового комісаріату, розподіл роблять за наявністю мобілізаційних ресурсів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО НЕ ПІДПАДАЄ ПІД ЧЕТВЕРТУ ХВИЛЮ МОБІЛІЗАЦІЇ. ВІДЕО

До слова, під час трьох хвиль мобілізації у 2014 році на Волині військкомати призвали понад 5 тисяч військовозобов’язаних, з них понад 500 офіцерів. Також до 400 одиниць техніки подали у військові частини. Роман Кулик визнав, що попередні хвилі мобілізації відбувалися у непростих умовах, траплялися помилки та негаразди, яким нині намагатимуться запобігти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus