USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майже вдвічі: у приміських маршрутках Луцька здорожчав проїзд

6 Червня 2022 17:20
Перевізник у Луцькій громаді суттєво підвищив вартість проїзду у приміському громадському транспорті. Пасажири скаржаться, що тепер доїхати з Кульчина до Луцька стало на 11 гривень дорожче, і навіть проїзд між сусідніми Клепачевом і Жидичином коштує тепер не менше 20 гривень.

Сам підприємець пояснює, що такі ціни диктує ринок. Міська рада ціну не погодила, бо перевізник не надав детальних розрахунків з обґрунтуванням тарифу. Попри це, з понеділка, 6 червня, пасажири мають платити більше, пише Конкурент.

Про проблему повідомила мешканка села Кульчин Наталія Огей. За її словами, інформація про зростання вартості проїзду висіла у салоні маршрутки «Кульчин – РЦ «Промінь» вже більше тижня, однак на скільки саме зросте ціна і коли, ніхто не повідомляв.

«Не було жодної таблички, жодного, навіть усного, попередження від водія. Сьогодні зранку, сідаючи у маршрутку, я почула від водія, що не додала 11 гривень. Я спитала чому, і виявилося, що з 14 гривень ціна виросла до 25 гривень. Це дуже велика ціна як на приміський транспорт. До того ж, у цьому транспорті порушені абсолютно всі стандарти перевезення пасажирів, адже люди стоять посередині маршрутки в три ряди», – розповідає Наталія.

Підприємець Віктор Варшава, який займається перевезеннями на цьому маршруті, каже, що ціну визначає вартість пального, а вона зросла чи не вдвічі, тому пасажирам нема, чого дивуватися.

«Ціна пального була 25-30 гривень, а стала 58 гривень. В мене боргів 250 тисяч на запчастини тільки, в мене податки не плачені. Ми їздили в нуль або навіть у мінус. Два тижні в кожному моєму автобусі висіло оголошення, що буде підняття тарифу. Вони чекали з 1 червня, а ми ще дали відтермінування, щоб люди підготувалися і не було здивувань. Як ще треба було повідомляти? Нас теж ніхто не повідомляє про підняття ціни на паливо. Ми приїхали на заправку – було 44 гривні, а через годину в черзі стало 58 гривень. І ніхто не попередив», – пояснює перевізник.

У департаменті економічної політики Луцькради повідомили, що поки підвищення вартості проїзду у приміському громадському транспорті – не масове явище. З таким повідомленням у департамент звертався тільки перевізник Віктор Варшава.

«Ми йому не погодили підвищення, бо він не надав розрахунків, чому саме така ціна. Бо одна справа повідомити ціну, але ж треба і пояснити, чому така, а не інша. І от цих розрахунків він не надав.

Але погодження – це чисто формальна процедура, адже міська рада не встановлює тариф на приміські перевезення, і перевізник може сам підняти вартість проїзду. У нас нема повноважень йому заперечити. Ціну зрештою відрегулює ринок. Якщо він поставив занадто високу ціну, люди не будуть їздити, і прийде той, хто возитиме дешевше», – пояснив керівник департаменту Борис Смаль.

Нагадаємо, незабаром вартість проїзду зросте також і в міському громадському транспорті. Попередньо повідомляють, що проїзд у маршрутках міста коштуватиме 12-15 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Уася Показати IP 6 Червня 2022 17:30
За 15 гривень в жовтый маршрутці - будуть їздити тільки самі "перевізники", ні, це не великі гроші, але - мусить бути хоч якась якість, краще вже за 10 грн. на тролейбусі.
1 Показати IP 6 Червня 2022 18:19
Ну дійсно, можна ж було підняти на 2 гривні, а пів бака заправляти джерельною водою - і дешево, і екологічно
Ейфорія Показати IP 6 Червня 2022 20:04
Радійте, люди!!! Все класно!!!
Лучани Показати IP 6 Червня 2022 20:58
Ну, а позиція міськради - то взагалі капєц ! Терміново провести реорганізацію структури міської ради і ліквідувати департамент економіки, бо вони, виявляється, і нічого не вирішують і, відповідно, нічого не роблять ! За шо їм гроші платити !
Виборець Показати IP 6 Червня 2022 21:14
Аргумент для роздумів перед виборами !
Хуго Штігліц Показати IP 6 Червня 2022 22:23
Жовта маршрутка по 15?!Ігор.Особливо маршрут для каскадьорів номер 19.Гази з картера прямо в салон,а водій курить під час руху.Тупо ігнор по 15...
пето Показати IP 6 Червня 2022 22:46
Пан Поліщук не виконав обіцянку щодо нових тролейбусів а вирішив надати перевагу приватним перевізникам,які придбали не сертифіковані на Заході великомісні автобуси обслуговування яких порівняно з електротранспортом значно дорожче і рано чи пізно перевізники звернуться до міської Ради і запропонують скриту фінансову допомогу очільникам міста і як результат ціна на проїзд підвищиться.. Для прикладу на маршруті 4 і 4 а замість збільшення кількості тролейбусів запустили на маршрут великі автобуси. Пан Поліщук якось заявив що в мешканців Луцька обслуговують 40 тролейбусів і 120 маршруток(які будуть диктувати свої правила). Це свідчення того що влада міста продала інтереси лучан на перевезення електротранспортом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus