USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Рік незламності: як працює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» під час повномасштабної війни

24 Лютого 2023 16:19
Події минулого року змінили життя українців на до та після повномасштабного вторгнення окупанта. Надважкі випробування чекали всю країну, адже бути готовим до такого розвитку подій неможливо. Важливо було зорганізуватись та долучатись до наближення перемоги – у кожного свій фронт.

Яким був цей рік для Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – у сюжеті телеканалу «Аверс».

«З перших днів війни найважливішим завданням було зрозуміти, де Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» буде максимально ефективним і максимально корисним. Так ми виокремили для себе три напрямки роботи. Перший напрямок – допомога військовослужбовцям, другий – допомога людям, які перебували на межі гуманітарної кризи в тих регіонах, які страждали від обстрілів, які були на лінії бойових дій, або ж перебували в тимчасовій окупації. Ще один напрямок роботи – допомога внутрішньо переміщеним особам, які прибували до Луцька і Волинської області», – розповіла голова правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» на початку весни виділив 30 мільйонів гривень на гуманітарну допомогу. Першочергово спрямували зусилля на поміч тим регіонам, які перебували на межі виживання. Організували закупівлю товарів першої необхідності й передавали їх туди, де цього потребували.
«У перші тижні було придбано дуже велику кількість найнеобхідніших товарів: продуктів харчування, засобів гігієни, підгузок, дитячого харчування. Купували все в місцевих виробників і таким чином запускали наш бізнес. Допомогу передавали у міста, які цього найбільше потребували», – пригадала Катерина Шкльода.

Гумвантажі з Волині їхали щоденно. До слова, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з початку повномасштабного російського вторгнення відправив до постраждалих від війни регіонів понад 60 багатотонних вантажівок із гуманітарною допомогою.

«Мені важко уявити, як у перші дні війни без співпраці з Фондом ми працювали б. З перших днів війни Фонд підставив плече. Ми отримали серйозну підтримку, коли нам давали нафтопродукти, генератори для закладів охорони здоров’я. Потім отримали муку та дріжджі для хлібзаводів. Цю першу хвилю ми змогли витримати виключно за допомогою фондів», – зауважив депутат Київської міської ради Ярослав Москаленко.

Читати ще: «Працюємо на перемогу нашої країни». Катерина Шкльода – про життя Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у реаліях воєнного часу

Дуже багато зусиль Фонд спрямував на забезпечення військових. Понад п’ять тисяч захисників отримали якісну військову форму. 47 мільйонів гривень виділено в рамках спільного проєкту Луцької міської ради та фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». За сприяння Фонду купували мікроавтобуси, позашляховик, приціли, тепловізори, дрони, бронежилети та каски.
Окрім того, допомагали різним військовим частинам країни та місцевій теробороні – усе для того, щоб здолати ворога, захистити українців та волинян зокрема.

«В обласному центрі Волині вперше в Україні був створений батальйон «Луцьк» звідповідною документацією. Усім цим займалися на найвищому рівні. Батальйон повністю забезпечений зброєю для боротьби з танками, БТРами та особовим складом, якщо на Волині з'являться білоруси чи росіяни. Батальйон готовий. Я переконаний, що Луцьк на 100% захищений від сухопутної операції», – говорив народний депутат України Ігор Палиця.
З березня минулого року в обласному центрі Волині почали працювати соціальні їдальні для переселенців. За цей важкий період людям, які потребували допомоги, видали майже 6,5 тисячі продуктових наборів та 250 тисяч гарячих обідів.

«Реалізовуємо проєкт разом з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», витрати ділимо порівно. Всього працює 4 столових», – розповідав Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Особливої уваги потребували діти як внутрішньо переселені, так і місцеві. У багатьох волинських дітей наразі батьки захищають країну, є й ті, які лишились сиротами. Минулого літа завдяки Фонду «Тільки разом» близько тисячі дітей військовослужбовців мали можливість повернутись у безтурботне дитинство та відпочити в Карпатах.
Фонд «Тільки разом» продовжує свою місію.

«З добром у серці, з любов’ю до людей», – так говорить засновник Фонду Ігор Палиця.

Наближати перемогу спільними зусиллями та думати про відбудову країни – основна мета на найближчий період.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus