USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медики вперше прокоментували події «кривавої п'ятниці» у Львові

7 Серпня 2017 21:33
Стали відомі нові подробиці про львів'янина, який напередодні взяв у заручники кілька десятків душевно хворих пацієнтів лікарні та скалічив кількох із них. Сусіди згадують, що 30-літній Дмитро був жорстоким з дитинства, потім захопився алкоголем, пізніше присів на наркотики, а закінчилося все моторошним вбивством рідного батька і різаниною у психушці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У відділенні, де розгорнувся справжній трилер, досі розбиті вікна та перелякані пацієнти. Лікарі вийшли до журналістів лише на третій день після різанини та розповіли, що чоловіка привезли того дня зранку на прохання матері. Згоди на шпиталізацію він не підписав – наполягав, щоби його перевели в інше відділення, де він примусово лікувався за вбивство батька майже чотири роки. Дістав від медиків відмову, але розлютився не одразу. "Він сказав: я не хочу ін'єкцій. Нема питань, не хочете ін'єкцій. І він абсолютно спокійно прийняв перорально краплі того самого препарату, попросився помитися, потім він роздягається догола, було відро з водою, починає кидати відром", - розповів завідувач 16-го відділення Дмитро Канавін.



Медики викликали копів, але тільки-но хворий їх угледів – миттю забарикадувався із заручниками. Керівництво лікарні запевняє, що персонал діяв правильно. У звичайне відділення небезпечного пацієнта помістили через те, що приміщення з посиленою охороною просто немає – львівська психлікарня є закладом загального режиму, а в шпиталь суворого нагляду направляє лише суд. Саме так він учинив 2013 року, коли за вбивство батька Дмитра мали відвезти до Дніпра, проте апеляційний суд устав на бік матері чоловіка і майже чотири роки він провів у загальному відділенні львівського закладу. "Він не повинен був перебувати в принципі в цій установі, тому що якби ця історія починала відбуватись у Дніпрі – там є поліція, там є спецзасоби, там є інший персонал, там передбачено, що в будь-який момент стан пацієнта може дійти до ось такого. Тут це не передбачено", - пояснив виконувач обов'язків головного лікаря Олександр Губар.

Те, що у відділенні на 80 хворих було лише семеро медиків, адміністрація закладу пояснює браком кадрів через недофінансування. "Заробітна плата санітара у цій установі по паперах 3200, на руки він отрмує 2800. Жоден адекватний чоловік не піде працювати в такі умови за такі гроші", - твердить Губар. Керівник лікарні каже, що якби медики не встигли вивести частину хворих, постраждалих могло бути більше. Остаточну ж оцінку діям персоналу дасть службова перевірка.



Нині дебошир-різун перебуває в іншому відділенні цієї психіатричної лікарні, але тепер уже під посиленою цілодобовою охороною поліції. У його палаті, яка більше нагадує тюремну камеру, чергує двоє правоохоронців. Тут пацієнтові проводять судово-психіатричну експертизу. Висновки щодо його осудності лікарі мають дати максимум за півтора місяці. Поліція інкримінує чоловіку замах на вбивство двох і більше осіб. Якщо підозрюваного визнають осудним, йому загрожуватиме довічне ув'язнення.

ТСН побувала в будинку, де виріс нападник. Саме туди він повернувся в березні після того, як випустився з лікарні. Медики підозрюють, що чоловік перестав приймати ліки, тому його стан і загострився. Сусіди про Дмитра кажуть неохоче і майже пошепки, бо й досі його побоюються. "Для мене він є дивакуватий, неодноразово говорив до мене всілякі неприємні слова. На лавці сидів спокійно і просто наблюдав за всім. Він був наркотично залежним, я так думаю. За дітей переживали, тому що це людина неврівноважена, всяке могло бути. Він міг напасти на будь-кого", - кажуть сусіди.

Троє жертв Дмитра досі в лікарні, двоє з них у реанімації, але їм трохи краще. Копів, які визволяли заручників і затримували нападника, в понеділок нагородили за мужність.

Наталка Волосацька
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 7 Серпня 2017 22:17
А чому не пишите, що щира українка - медична реформаторка Уляна Супрун закриває у Дніпрі спеціалізовану психлікарню, де тримають ось таких звірів? Закривають і 750 маньяків будуть розподіляти по звичайним психлікарням. Випадок у Львові - це реальна картинка, що чекає звичайні психлікарні після таких реформ пані Супрун.
! Показати IP 8 Серпня 2017 07:17
Не там треба економити.
Анонім Показати IP 8 Серпня 2017 07:54
Дивлячись на Супрун, розумієш, що вона одна з пацієнток тої лікарні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus