USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Медики після клінічної смерті врятували волинянина, який подавився їжею

20 Вересня 2018 11:57
На Волині чоловік подавився їжею, після чого настала клінічна смерть.

До центральної оперативної диспетчерської о 16.08 хв. надійшов виклик в якому повідомили про те, що чоловік подавився їжею, повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Вже о 16.13 лікарська бригада ЕМД прибула на місце виклику. Зайшовши у квартиру керівник бригади лікар ЕМД миттєво оцінила ситуацію: на підлозі, на кухні, лежав чоловік, віком приблизно 40-років, без ознак життя, дихання і пульс відсутні. Лікар констатувала клінічну смерть потерпілого.

На той момент в квартирі перебувала мати потерпілого, яка повідомила медикам про те, що її син сидів за столом, їв приготовану нею печінку, як раптом почав кашляти, потім посинів і втратив свідомість.

Лікар оглянула тіло чоловіка, провела санацію, тобто детально обстежила верхні дихальні шляхи і виявила стороннє тіло в глотці. Пінцетом медик вилучила шматок їжі. Одразу бригада ЕМД розпочала реанімаційні заходи: штучну вентиляцію легень, непрямий масаж серця, забезпечено довенний доступ, проведено адреналін. На 23 хвилині реанімаційних заходів серцева діяльність відновилася, з’явився пульс. На 30 хвилині відновилось самостійне дихання. Реанімаційні заходи були успішними, потерпілого чоловіка у важкому стані, проте живого доставили у ЛМКЛ.

Успішність реанімаційних заходів у цьому випадку забезпечив фактор швидкого доїзду бригади ЕМД, бо мати потерпілого не розгубилась - негайно набрала «103», а пункт постійного базування бригад ЕМД, відкритий нещодавно на вулиці Гордіюк, знаходиться в кількох кілометрах від місця події.

Нагадаємо, минулого року під час відпочинку на озері у Бродах загинув мешканець Ратного, він подавився шашликом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 20 Вересня 2018 12:43
Яка проза цей вдавився печінкою, інший шашликом, запивати треба.
Лучанка Показати IP 20 Вересня 2018 13:21
Щодня медики рятують чиїсь безцінні життя за копійки... #лядська влада...коли вони понажераються?((( Молодці лікарі, ви гордість нації!!! На таких людях тримається світ!!!
Маруся Показати IP 20 Вересня 2018 13:39
Медикам респект, МОЛОДЦІ
Ого до Маруся Показати IP 21 Вересня 2018 22:01
А які д*біли (так, саме цей діагноз!) мінусують??? Чи ви випадково на мінус натисли?
Коза Показати IP 21 Вересня 2018 14:58
Не спішіть і добре жуйте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus