USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Меню складає, враховуючи побажання побратимів: як стрілець Волинської тероборони вправляється на кухні

9 Лютого 2023 08:05
Пан Роман служить у Ковельському батальйоні Волинської бригади тероборони з 25 лютого 2022 року.

Чоловік – на посаді стрільця, проте у своєму відділенні позаштатно ще й виконує обов’язки кухаря, пишуть на сторінці бригади у Фейсбуці.

Адже до широкомасштабного вторгнення вдома звик готувати разом з дружиною. Меню для бойових побратимів чоловік укладає з урахуванням їхніх побажань. Але неодмінно з таким розрахунком, аби одна й та ж сама страва не повторювалася частіше, ніж двічі на місяць.

Своєю ж коронною стравою Роман вважає червоний борщ. Також любить готувати чанахі по-гуцульськи (страва на основі квасолі та м’яса) та деруни.
Полюбляють побратими і козацький борщ авторства Романа (для приготування цієї страви беруть капусту квашену, капусту свіжу, пшоно та м’ясо).

Читати ще: У волинській теробороні служить воїн з позивним Дідусь
А ще на кухні, де щодня чаклує над сніданками, обідами й вечерями Роман (облаштованій у звичайному бліндажі, зведеному в глухих прикордонних лісах півночі Волині!), – ідеальний порядок. Столи та мисники акуратно застелені клейонкою. Слоїки з консервацією вишикувалися стрункими шеренгами на поличках. Каструлі з пательнями відпочивають після «наряду», висячи на цвяшках. Пакуночки зі спеціями дбайливо складені у картонну коробку. А в мисочках вже залиті водою подрібнені овочеві заготовки: картопля, морква, цибуля.
Читати ще: Лучанин з сім’ї татарів служить у Волинській бригаді тероборони. Відео
Понад усе Роман, звісно, мріє про Перемогу. А здобувати її йому таки є заради кого, адже вдома на чоловіка чекають дружина та трійко неповнолітніх дітей. Як каже він сам, два синочки і лапонька дочка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus