USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Меркель анонсувала розробку COVID-паспортів у Євросоюзі

26 Лютого 2021 08:58
Протягом трьох місяців в Європі можуть з’явитися сертифікати вакцинації, які дозволять громадянам країн ЄС подорожувати під час літніх відпусток.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, підбиваючи підсумки першого дня саміту ЄС, передає Укрінформ.

«Ми всі згодні, що потрібен цифровий сертифікат про щеплення… Потрібно близько 3 місяців, щоб створити відповідні технічні можливості», - зазначила глава уряду ФРН.

За її словами, протягом зазначеного періоду такі документи мають бути розроблені й на рівні окремих держав. При цьому вони повинні бути взаємосумісними.

Водночас канцлер ФРН заспокоїла: «Це не означає, що подорожувати дозволять тільки тим, хто матиме сертифікат про щеплення».

Виробництво вакцин та щеплення - це те, що дає надію під час пандемії, підкреслила Меркель. Вона вказала, що США взагалі не експортують вакцини власного виробництва, Велика Британія робить це в дуже малих обсягах, тоді як «ЄС виробляє їх не лише для себе, а й для інших частин світу».

Вакцин буде потрібно дуже багато, адже коронавірус і його мутації супроводжуватимуть людство ще багато років, наголосила Меркель. Тому Єврокомісія планує започаткувати найближчими місяцями «іHERA-інкубатор», який буде опікуватися розробками та виробництвом препаратів з урахуванням мутацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 26 Лютого 2021 09:05
масова вакцинація - це хибний і небезпечний шлях. вже тепер існує десяток мутованих штамів віруса COVID, а таких вірусів сотні. то пані меркель пропонує половину світової економіки зосередити на виробництві вакцин ? а що скаже організм навіть здорової людини, якщо його постійно накачувати вакцинами ?
Анонім Показати IP 26 Лютого 2021 10:25
Індійська вакцина, яку нам привезли, не визнана в Європі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus