USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Мешканці геріатричного пансіонату з Житомирщини переїхали в Луцьку громаду

28 Квітня 2022 15:25
«Ой, у лузі червона калина…» – українська народна пісня, гімн Українських січових стрільців, яка від початку повномасштабної війни розлетілася світом. Відомий мотив розучують і мешканці геріатричного пансіонату з Житомирщини, які приїхали на Волинь.

Люди поважного віку тікали від війни й опинилися на території Луцької громади, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Підопічна Коростенського геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці Валентина розповідає: «Війна йде.Так невесело нам, тому ми хочемо самі себе розвеселити. Любимо цю пісню і хочемо заспівати, щоб вивчити її».

«Через те, що триває війна, так тяжко на душі. А ця пісенька трохи розвеселяє. Ми хочемо, щоб війна якнайшвидше закінчилася», – додає ще одна мешканка геріатричного пансіонату з Житомирщини Надія.

Вокалу переселенців навчає Тетяна Саламан: «Їм дуже сподобалася ця пісня і от ми її розучуємо. Ми дуже стараємося. Ця пісня підбадьорлива.Вона звучить скрізь. Тому вирішили, що будемо співати її. Також готуємося до свята вишиванки».
Читати ще: 73-річна переселенка, якій вдалося дістатися Луцька: «Я бачила Гостомель, Бучу… Розстрілювали – кого де знайшли»

Дозвілля у людей старшого віку в Луцькому геріатричному пансіонаті насичене: вони не тільки співають, а й саджають квіти, підбілюють дерева. Загалом на території Луцької громади знайшли прихисток люди в літах не тільки з Житомирщини, а й з Харкова та Ірпеня.

«Ми стараємося їх гарно харчувати. Вони повністю забезпечені засобами гігієни. Намагаємося допомогти людям, вислухати їхні проблеми, розділити кожну душевну історію… Ми всі разом долучаємося до роботи: садили квіти біля пансіонату, підбілювали дерева, прибирали територію. Спілкуємося, організовуємо гуртки, читаємо книги…

До закінчення воєнного стану ці мешканці будуть перебувати в нас. Дехто хоче залишитися, а дехто хоче додому», – розказує заступниця директора Луцького геріатричного пансіонату Леся Бусель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus