USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Метро по 20, маршрутки по 25. «Київпастранс» і метрополітен просять владу підвищити ціни

13 Травня 2021 17:51
Комунальні підприємства «Київпастранс» і «Київський метрополітен» звернулися до депутатів і голови Київської міської ради з проханням виділити їм додаткові кошти з бюджету або підвищити тарифи на проїзд. Транспортники стверджують, що економічно обґрунтована собівартість перевезення одного пасажира в метро – 21 гривня.

Про це йдеться у спільному зверненні трудових колективів підприємств, фото якого «Київпастранс» опублікував у Фейсбуці.

«Виклики пандемії серйозно вплинули на нашу роботу за останні два роки. Ми бачимо два можливих шляхи вирішення цієї ситуації: підтримка коштом міського бюджету або перегляд існуючого тарифу на перевезення пасажирів», – вказано у зверненні.

Згідно з розрахунками підприємств, економічно обгрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 гривні.

Як наголосили у «Київському метрополітені», з початку пандемії пасажиропотік значно впав (з 495,339 млн пасажирів в 2019 році до 279,484 млн пасажирів у 2020 році та до 85,163 млн пасажирів за 4 місяці 2021). На підприємстві відзначили, що через це є ризик затримки або невиплати зарплати працівникам. Крім того, днями КП отримало інформацію про переведення адміністративного персоналу на 4-денний робочий тиждень. Це рішення торкнеться близько 3000 працівників, які будуть недоотримувати п’яту частину своєї зарплати.
У метрополітені зазначили, що для забезпечення роботи підприємства вони вимагають мінімум 1 млрд 514 млн гривень.

Своєю чергою, у «Київпастрансі» заявили, що їхні перевезення впали на 39,9%. При цьому тарифи на електроенергію підвищилися в 1,2 раза, а мінімальна зарплата – в 1,75 раза. За розрахунками КП, економічно обґрунтовані тарифи на 2021: 25,18 гривні – за проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) і 78,90 гривні – на проїзд міською електричкою.

У підприємствах заявили, що наразі існує загроза відключення електроенергії, скорочення працівників і затримки зарплати, а це призведе до транспортного колапсу в столиці.

Як повідомляли раніше, органи місцевого самоврядування закликають уряд передбачити в державному бюджеті кошти на фінансування пільг на проїзд та погасити борги за компенсацію проїзду пільгових категорій громадян у попередніх роках. У разі невиділення в державному бюджеті необхідних коштів, органи місцевого самоврядування будуть змушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті, щоб забезпечити стабільний транспортний зв’язок на територіях громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 13 Травня 2021 18:19
давно пора.... всі хочуть отримувати високу зарплату, але самі хочуть платити мало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus