USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Мігранти штурмували кордон. У Польщі скликають війська тероборони. Відео

8 Листопада 2021 15:10
Керівництво військ територіальної оборони Польщі опублікувало сповіщення для учасників загонів територіальної оборони, закликаючи їх ближчим часом бути готовими вирушити на допомогу прикордонникам через очікувану провокацію білоруського режиму.

Відповідне оголошення опублікували в офіційному Twitter, передає УП.

Учасників загонів просять перевірити своє обладнання та попередити роботодавців і рідних. Людей, які проживають у прикордонних з Білоруссю воєводствах, просять бути готовими рушати на збір через 6-12 годин, з воєводств у центрі країни – у межах доби.

Як пишуть Українські новини, нелегальні мігранти спробували прорвати кордон Польщі та постаралися зламати паркан, прикордонникам довелося давати відсіч. Про це повідомили Міністерство внутрішніх справ та Прикордонна служба Польщі на своїх сторінках у Twitter.

«Терміново! Польські служби запобігли спробі мігрантів прорватися на польську сторону на південь від прикордонного переходу в Кузниці. Ситуація була під контролем», – йдеться у заяві.
Прикордонна служба також показала кадри на кордоні. Під час перегляду чути постріли.
Як відомо, вранці 8 листопада почали з’являтися відеозаписи з великою групою мігрантів, які прямують до польського кордону. Видання Хартія97 повідомило, що відео було знято в понеділок вранці недалеко від прикордонного переходу «Брузгі».
У Польщі вважають, що режим Лукашенка готує наймасовіший штурм кордону нелегалами.

Міністр охорони Маріуш Блащак заявив, що зараз на кордоні перебувають 12 тисяч військових. «Ми підвищуємо готовність сил тероборони. Разом зі службами МВС ми готові захищати кордон Польщі», – написав він.

На 13:00 скликали засідання групи з кризового управління за участю прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, віцепрем’єр-міністра Ярослава Качинського, керівників Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони на відповідних служб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 15:38
В кінці кінців, пару мігрантів одержать "кульові". ЄС побідкається про нелюдське поводження з мігрантами. А шизанутий картохенфюрер як завжди залишиться обхезаний.
Абдурахман Каколзаде Показати IP 8 Листопада 2021 15:41
На Берлин!!!
! до Абдурахман Каколзаде Показати IP 8 Листопада 2021 16:44
На соціал !
ЛапотьВодкін до Абдурахман Каколзаде Показати IP 8 Листопада 2021 17:00
З бутилки спочатку злізь, лапоть.
Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 15:49
"Сейчас польским политикам, которые клянут Лукашенко и обвиняют Минск в проблемах с иракскими мигрантами, вспомнить бы, как при самом активном участии Варшавы был разрушен Ирак. Большее 2 тысяч польских солдат вторглись в это суверенное государство устанавливать демократию. Почему сегодня не принять как минимум столько же «благодарных иракцев», чьи предки не мечтали о такой жизни, строя свою в собственной стране, пока туда не вломились беспардонные демократизаторы?"
Анонім до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 17:16
Ванька уходи, водки здесь нет.
какли смогут до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 18:13
Нема водки...
угу до какли смогут Показати IP 10 Листопада 2021 17:19
для тебе є бояришнік і лапті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus