USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Міліцейські рейди назвали «провокаціями з акселератами»

24 Травня 2011 17:33
Під час рейдів міліції і муніципальної дружини для виявлення фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв і цигарок зовнішність підставних осіб повинна максимально відображати їх вік.

Таку думку висловив голова Волинського відділення Української спілки промисловців та підприємців Юрій Анцух під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 23 травня.

Нагадаємо, управління муніципальної дружини або ж міліція час від часу проводить рейди з виявлення фактів продажу неповнолітнім алкоголю та цигарок. Для цього правоохоронці проводять «контрольну закупку» - беруть підставну особу, якій немає 18 років і просять її купити підакцизний товар. За продаж такої продукції неповнолітньому на підприємців накладають штраф.

«Підприємці дуже обурюються - ну не вороги вони нашому населенню, не споюють вони наше населення. Ці провокації з акселератами потрібно припиняти», - каже Анцух.

«Мається на увазі те, що продавець - він не експерт-фізіономіст аби визначати – є 18 років і один день чи йому не вистачає двох місяці до 18 років. Зараз малолітні, чесно кажучи, на 20 років виглядають. Якщо вони (міліція чи муніципальна дружина,- ВН) хочуть робити перевірки, то хай беруть людей, які не виглядають на 18 років», - коментує голова спілки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Стрийко Показати IP 24 Травня 2011 18:16
Нещодавно спостерігав ситуацію, коли жінка-продавець попросила в молодого хлопця показати документи. У хлопця мат був такий відбірний, що черзі довелось його втихомирювати.
Vigilante Показати IP 24 Травня 2011 18:57
І правильно роблять, що штрафують. А то наші бариги готові не те що алкоголь з цигарками, а хоч наркоту продавати, аби заробити. Все інше їм по барабану. І не треба виправдовуватися, що не знали скільки років і продали. Бачиш, що молода людина - запитай документ, це неважко зробити. Скрізь у нормальних країнах так, тільки в нашому Гондурасі торгаші готові піти на все, щоб заробити будь якою ціною.
Олег Савчук Показати IP 25 Травня 2011 02:28
Незручності з документами звичайно не приємно. Але інакше ядом торгувати не можна. Мене наприклад в США в мої тоді 23 перевіряли на наявність 21 року при вході до бару. Тобто там до 21го року в бар не пускають, а в нас з 18ти на зупинках "відпускають", і ще й скаржаться торгаші ядом, що вони не "експерт-фізіономіст". То хто їм вчитель? Не влаштовує законодавство - міняй сферу бізнесу або країну.
Вольдемар Показати IP 25 Травня 2011 08:03
Таких торгашів потрібно лишати ліцензії. І так вже споїли всю націю. І взагалі малолітнім потрібно ввести комендантську годину з 23:00.
Степан Показати IP 25 Травня 2011 11:02
Нехай Пирожик розкаже про навчання у Володимир-Волинську. Завжди носив з собою комсомольський білет, бо в кіно не пускали.
tatarynb до Степан Показати IP 25 Травня 2011 13:21
приклад недоречний він просто ростом малий був і ніхто не вірив що він вже "дорослий"
громадянин Показати IP 25 Травня 2011 12:12
Анцух перший попався який сам порушує закон. Гнати в шию таких треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus