USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мінекономіки має 35 сценаріїв запровадження ринку землі, – Милованов

9 Вересня 2019 07:00
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має 35 сценаріїв запуску ринку землі в Україні.

Про це заявив глава відомства Тимофій Милованов в інтерв’ю виданню НВ, опублікованому 8 вересня, інформує Гордон.

«Є 35 сценаріїв, які підготували різноманітні фахівці. Але я думаю, що треба фокусуватися на двох критеріях. Перший – це економічне зростання. Другий – розподіл його між людьми. Нам потрібна та реформа, яка дасть максимальне економічне зростання і поділить його результат між українцями. Зокрема, між власниками землі», – сказав він.

Милованов стверджує, що його відомству вдасться розробити законопроєкт про запуск земельної реформи, а парламенту – ухвалити його до 1 грудня.

«Ми встигнемо все зробити. Адже проблема не в тому, що ми не знаємо, що робити, аби запустити реформу, а в тому, що ми не можемо всередині країни, між собою домовитися, що ми її запускаємо», – зазначив міністр.

За словами Милованова, у впровадженні реформи не зацікавлені люди, які не хочуть конкуренції на ринку землі.

«Кожен тягне ковдру на себе. Люди, які володіють великими компаніями, ті, хто має корупційні позиції, або ті, хто побудував політичну кар’єру на тому, що бореться з ринком землі, наприклад, – вони ж не розвернуться і не відмовляться», – додав він.

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення діє в Україні із 2002 року.

20 грудня 2018 року Верховна Рада продовжила його до 2020 року.

Скасувати заборону на продаж сільгоспземель рекомендують кредитори і західні партнери України. У меморандумі про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом у межах нової кредитної програми stand-by ідеться, що український уряд разом з експертами Світового банку розробив законопроєкт, який передбачає введення ринку земель сільськогосподарського призначення.

8 серпня президент України Володимир Зеленський говорив, що земельну реформу проведуть у 2019 році і це дасть можливість у 2020 році відкрити ринок землі.

2 вересня Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити законопроєкт про введення в країні ринку землі сільськогосподарського призначення.

Згідно з проведеним у червні 2019 року опитуванням Соціологічної групи «Рейтинг», скасування мораторію підтримують 68% українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 9 Вересня 2019 08:10
35 сценаріїв.А чому не 50?Вони хоч розуміють,що це таке і як воно працює???Земля-це не паперові "фантики"ваучери 90-х.
! до УКРАїНЕЦЬ Показати IP 9 Вересня 2019 09:57
Думаю,що нічого не розуміють..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus