USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Міністр Ткаченко подав заяву про відставку

21 Липня 2023 08:30
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що подав заяву про відставку.

Про це він повідомив у Facebook.

«Приніс сьогодні ввечері (20 липня – ред.) прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві президента щодо цього ж питання», – написав він.

Водночас Ткаченко заявив, що під час війни витрачати бюджетні і приватні кошти на культуру не менш важливо, ніж на дрони.

«І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших», – наголосив міністр.

Раніше Ткаченко, попри заклики громадськості, назвав доречним витратити під час війни понад 500 мільйонів гривень із держбюджету на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу.

У вечірньому зверненні 20 липня президент Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину.

«Я запропонував главі уряду два кроки. Перший – знайти позабюджетні кошти на проєкти, які вам зараз дійсно потрібні, у світі є люди, які можуть допомогти. А друге – попросив прем’єр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики», – сказав він.

Президент зазначив, що говорив із премʼєр-міністром про справедливість при формуванні бюджетних видатків.

Зеленський назвав очевидним, що під час війни максимум державної уваги, а отже, і державних ресурсів має йти на оборону.

На думку президента, кожен проєкт, який може бути реалізований коштом позабюджетних ресурсів, має бути реалізований коштом саме позабюджетних ресурсів: це стосується різних сфер, зокрема галузі культури.

«Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але зараз інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти. Не державні», – додав він.

Президент також закликав представників місцевої влади до розумних витрат: «Люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо й правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани – почекають. Спочатку перемога».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Віра Показати IP 21 Липня 2023 08:50
Мутний тип, усунувся, певно готуються до заборони п'ятої колони (упц мп), дай бог шоб це сталось, і як найшвидше, бо ці рпешники щораз більше паношуться, і шкодять Україні.
Всезнайко Показати IP 21 Липня 2023 09:33
Це за Лавру. І не подав заяву, а сказали подати.
Народна прокуратура до Всезнайко Показати IP 21 Липня 2023 10:13
Та ні. Це за бюджетне фінансування під час війни зйомок дебільних серіалів по типу "Скаженого весілля" і інших подібних цьому витрат. До речі. Так і не відомо, чим закінчився скандал з проживанням цього міністра в незаконно побудованому будинку на Трухановому острові в Києві, який відносится до заповідної зони.
Бульба Показати IP 21 Липня 2023 10:27
Неоднозначне сприйняття… Насправді він в багатьох питаннях правий!!! А скажіть но чи Зеленський відреагував на воєнкомів які мають маєтки за ціною музею голодомору????
Анонім до Бульба Показати IP 21 Липня 2023 11:30
в чому правий ? в тому що воїни самі себе забезпечують .а він гроші бюджету на кіно видає? таке необхідне?мільйонами. скажене весілля подивляться і вистачить поки. кому так треба пореготати .
Анонім Показати IP 21 Липня 2023 11:32
33мільйони !!!!! це ж скільком хлопцям можна спасти життя!!! купивши необхідне!!! а це наші сини .чоловіки! яке кіно!!!??
Дикий до Анонім Показати IP 21 Липня 2023 15:38
Ви живете в кіно і не бачите цього. Трагікомедія.
баба Марта Показати IP 21 Липня 2023 12:15
застрілися разом блазньом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus