USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Міністри Польщі й України зустрінуться у Варшаві для підписання угоди щодо експорту зерна

15 Квітня 2023 12:57
Міністри сільського господарства України та Польщі у понеділок, 17 квітня, зустрінуться на території Польщі для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів.

Як повідомляє PAP, пише «Європейська правда», про це заявив новий міністр сільського господарства Роберт Телус.

Телус розповів, що 14 квітня мав телефонну розмову із Миколою Сольським, а в понеділок чекає його у Польщі.

«Ми обговорили дуже важливе питання і, сподіваюся, зможемо офіційно оголосити все у понеділок», – зазначив Роберт Телус.

Він зазначив, що сторони домовилися про те, щоби зерно з України не розвантажували у Польщі. «Рішення було ухвалене ще на зустрічі на кордоні у Дорогуську, зараз ми лише фіналізуємо це», – сказав міністр.

Як повідомлялося, 11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі з фермерами пообіцяв звернутися до Європейської комісії з проханням запровадити мита на імпорт українського зерна.

З 12 квітня польські фермери планували блокувати перехід МАПП «Ягодин-Дорогуськ» через завезення і продаж українського зерна.

Читати ще: Чи є черги на «Ягодині» та інших пунктах пропуску можна перевірити онлайн

Минулого тижня Польща й Україна домовились тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Запитання Показати IP 15 Квітня 2023 16:27
А бідну голодуючу Африку вже нагодували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus