USD 39.80 40.18
  • USD 39.80 40.18
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Міноборони планує відмовитися від призову: строкову службу замінять військовим вишколом

5 Листопада 2023 15:28
Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року.

Про це інформує Міноборони.

Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років – і під час дії воєнного стану, і в мирний час.

«Головний акцент концепції – гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО», – ідеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що очікуваними результати є те, що ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом. Строкову військову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку; в Україні функціонуватиме дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і вмотивованим особовим складом; людиноцентричний підхід до управління кар’єрою військовослужбовців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку, гендерної рівності. Рівні можливості чоловіків і жінок в ЗСУ; удосконалена електронна система військового обліку; автоматизовані та цифровізовані процеси управління персоналом.

Також розширена співпраця між українськими вищими навчальними закладами та вишами держав-членів НАТО і ЄС; ефективна та прозора система грошового забезпечення військовослужбовців та забезпечення їх житлом; вдосконалене психологічне забезпечення; нова культура взаємовідносин між командирами та підлеглими; належні умови для переходу від військової кар’єри до цивільного життя військовослужбовців, які підлягають звільненню з військової служби.

Моніторинг та оцінку результатів впровадження концепції здійснюватиме Комітет з питань кадрового менеджменту в системі Міністерства оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ВАСИЛЬ ЛЕМЕХ Показати IP 5 Листопада 2023 16:11
чергова туписть!
Давно пора ! Показати IP 5 Листопада 2023 17:26
Тепер вже не стане підстав для відмовок, що декому віра забороняє брати в руки зброю і ставати до оборони Батьківщини !
Анонім до Давно пора ! Показати IP 5 Листопада 2023 22:25
Тепер не буде призовників, а з 18 ти років будуть на 2 місяці брати на вишкіл,присяга,ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗВНИЙ
Andrey до Анонім Показати IP 14 Листопада 2023 12:06
Не кожна людина може бути водієм вантажівки, трактора, стоматологом, професором математики і подібне. То чому тоді вважається, що кожен може зі зброєю йти в атаку ? Так не буває. Автомобілі пробують виготовляти багато хто, але чомусь у Німеччини, США та Японії виходить найкраще.
Хз Показати IP 5 Листопада 2023 18:49
Ммм журналіст - фантаст
Маннергейм Показати IP 5 Листопада 2023 19:51
Якийсь бред тож з 1 листопада призивають по мобілізації з 18 років. Чи шановні мобісти розясніть якшо я помиляюся
1 Показати IP 5 Листопада 2023 21:47
Умеров так подібний візуально на Єрмака, що можна подумати, що брати
Іл Показати IP 6 Листопада 2023 08:52
Та це ж вже обіуяли декілька років тому. Де це все? Нема, тому...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus