USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міносвіти хоче змінити правила дистанційного навчання на карантині

1 Вересня 2020 10:59
Міністерство освіти і науки підготувало новий проєкт положення про організацію дистанційного навчання через можливе зростання рівня епідеміологічної небезпеки в окремих регіонах України.

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет на брифінгу 31 серпня, передає Суспільне.

«З урахуванням можливості встановлення в окремих регіонах червоного рівня епідеміологічної небезпеки, Міністерство світи і науки підготувало новий проєкт положення про дистанційне навчання. Він пройшов громадське обговорення, на сьогодні візується в центральних органах виконавчої влади, він наданий для ознайомлення і я сподіваюся, що найближчим часом він буде погоджений Кабінетом міністрів України», – розповів Шкарлет.

За словами Шкарлета, проєкт передбачає спрощення процедури організації дистанційного навчання та впорядковує механізми реалізації змішаного навчання під час карантину.

Також очільник міністерства нагадав, що у співпраці з колегами зі Швейцарії МОН розробило онлайн курс, в якому викладені усі особливості організації онлайн-освіти в умовах карантину.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з 1 вересня школи відкриють, але вони працюватимуть тільки до того часу, поки не буде перевищений епідпоріг захворювання на коронавірус.

Міністерство охорони здоров’я змінило вимоги до носіння засобів індивідуального захисту вчителями. Замість масок вони використовуватимуть спеціальні щитки.

Міністерство освіти і науки рекомендує реалізувати автономне право та дозволити школам самостійно визначати терміни канікул у період карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus