USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Міськрада вимагає Київ виключити Луцьк із червоної зони. Звернення

3 Серпня 2020 12:39
Депутати Луцької міської ради скеровують звернення центральній владі з вимогою виключити місто Луцьк з червоної зони епідеміологічної небезпеки, а також скасувати в цій частині протокол комісії ТЕБ та НС і відповідну постанову Кабміну, яка делегує держкомісії право вирішувати долю окремих міст.

Про це йшлося 3 серпня під час засідання позачергової 90-ї сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про звернення до Президента України, Верховної Ради України стосовно скасування безпідставно запровадженого червоного рівня епідеміологічної небезпеки в місті Луцьку.

Як нагадав депутат, радник Ігор Поліщук, державна комісія з питань ТЕБ та НС безпідставно віднесла Луцьк до червоної зони епідеміологічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень. Попри те, що є міста, наприклад Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, де станом на 29.07 загальна кількість хворих більша, ніж у Луцьку.

«Якими критеріями керувалися люди, які вирішили віднести Луцьк до червоної зони, незрозуміло, – сказав Ігор Поліщук і додав, що з представниками міської влади ніхто не комунікував. – Державна комісія вирішила як нам тут, у Луцьку, жити».

Він розповів, що віднесення міста до червоної зони означає введення низки радикальних обмежень, зокрема припинення руху громадського транспорту, закриття закладів громадського харчування, магазинів, дитячих садків, інших установ. Так, на сьогодні міський бюджет уже втратив через карантин близько 140 мільйона гривень.

Читайте також: Підприємці Луцька – проти посилення карантину в місті

«Ми маємо висловити жорстку позицію відносно таких необґрунтованих рішень. Ми маємо зробити все для того, щоб захистити підприємців, підприємства нашого міста, установи для того, щоб захистити лучан. Ми маємо розуміти, що містяни не будуть дотримуватися цих обмежень, тож яку користь вони принесуть? А які збитки спровокують ці рішення і їх реалізація? Збитки будуть колосальні. У результаті постраждають не тільки люди, підприємці, підприємства, а й місто», – сказав Ігор Поліщук.

Тому проєктом рішення вимагається скасувати відповідний протокол комісії ТЕБ та НС і постанову Кабінету Міністрів.

Читайте ще: «Місто має жити»: у Луцьку не запроваджуватимуть жорсткого карантину. Офіційно

Депутатка Алла Надточій запропонувала теж, аби центральна влада при включенні населеного пункту до червоної зони відразу передбачала міському бюджету державну фінансову підтримку, компенсації бізнесу й громадянам, які можуть втратити доходи в цей період. Тож економічному департаменту було доручено вивчити ситуацію і за потреби напрацювати відповідне звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 3 Серпня 2020 16:07
Невже люди проснулись відкрилось що них дурать
Анонім до 111 Показати IP 4 Серпня 2020 06:43
Люди заснули і бачать обурення там, де його немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus