USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 42.60 43.00
  • PLN 9.70 9.86

«Місто мрії для урбаністів»: японський архітектор розробить план відбудови Ірпеня

14 Червня 2022 00:56
Відомий японський архітектор Хірокі Мацура побував у звільненому від окупантів Ірпені, після чого заявив, що це «місто мрії для урбаністів».

Голова Інвестиційної ради й колишній мер міста Володимир Карплюк, який супроводжував архітектора разом з чинним міським головою Олександром Маркушиним, розповів, що Мацура поділився власним баченням сучасного містобудування та першим враженням від Ірпеня, пише Українська правда. Життя.

«Я був в 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь – це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди», – заявив архітектор.

Архітектор погодився розробити «майстер-план» відбудови Ірпеня, чия інфраструктура зазнала руйнувань під час обстрілів російських окупантів.

Читати ще: «Нас врятувала дідова груша, посаджена у 1936-му»: сім’ю ірпінчанки, в подвір’я якої влучив снаряд, прихистили в Ківерцях

«Результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю. Згодом Хірокі Мацура зможе презентувати керівництву міста «мастер-план Ірпеня», в якому будуть підкреслені міські особливості.

Проектним менеджером з боку міста виступить СЕО товариства «Відважних» та інвестиційної групи «MOLODIST» Володимир Співак», – розповів Карплюк.
Зазначимо, Хірокі Мацура – архітектор та урбаніст японського походження, який наразі працює в Нідерландах. Мацура – засновник архітектурного та містобудівного бюро MADMA urbanism+landscape та MASA architects.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus