USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Місцева влада має гарантувати безпеку дітей у школах, – нардеп з Волині

13 Травня 2021 20:05
У навчальних закладах має бути безпечне освітнє середовище. Саме місцева влада повинна забезпечувати механізми задля захисту дітей.

Про безпеку дітей у навчальному просторі та стрілянину в Казані говорила народна депутатка Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «Еспресо», йдеться на її сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні важливо створювати безпечне освітнє середовище в закладах освіти. На законодавчому рівні питання безпеки частково врегульовується Законом «Про освіту». Проте, саме місцева влада повинна забезпечувати механізми задля захисту дітей у закладах освіти.

Позитивні приклади заходів із гарантування безпеки дітей в закладах освіти вже є. Так у школах Кропивницького були встановлені камери відеоспостереження. У дитячих садках обласних центрів обладнують камерами відеонагляду та тривожними кнопками. На 23 окрузі народної обраниці у двох дитсадках Любешівської ТГ були також встановлені камери відеонагляду.

«Коли ми говоримо про безпеку дітей у дитсадках, школах, то це питання не лише гарантування виконання законодавчих норм. Необхідний і фінансовий ресурс, аби місцева влада мала змогу створювати в закладах освіти безпечні умови для навчання», – зазначила Ірина Констанкевич.

Ірина Констанкевич додала: «Зважаючи на те, що у світі активізуються такі негативні явища серед дітей та учнів як насильство, кібертретирування, булінг, то питання безпеки дітей у школах лишається актуальним. Ситуація, що трапилася днями в Казані є сигналом щодо посилення охорони та заходів безпеки у школах».

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у Казані сталася стрілянина в школі, у якій загинуло щонайменше дев’ять учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв. В результаті стрілянини загинуло дев‘ять осіб. Кількість постраждалих – понад 20 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus