USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Києві мітингувальники намагалися прорватися до Офісу президента

21 Листопада 2021 19:37
Кілька тисяч людей по завершенню пам’ятної ходи та міжконфесійної панахиди за загиблими на Майдані й воїнами-захисниками вирушили на вулицю Банкову до Офісу Президента. Мітингувальники намагаються потрапити до Офісу президента, однак більшість із них не пускає поліція.

Таке рішення озвучили у гучномовець організатори акції, повідомляє Укрінформ.

Хода розпочалася близько шостої вечора на Майдані Незалежності й завершилася біля екуменічного храму Архистратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ.

Під час руху люди вигукували різні патріотичні гасла, зокрема, «Слава Україні! Героям Слава!», «Україна понад усе!», «Одна-єдина соборна Україна!» та інші.

Також активісти вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, а також висловилися, щодо політичної лінії влади. Патріоти розгорнули величезні банери на ТЦ «Глобус» із зображеннями президента Володимира Зеленського та глави Офісу президента Андрія Єрмака та написами «Їхня брехня принижує. Захистимо нашу гідність», також активісти палили піротехніку та скандували «Єрмака за ґрати».
Дійшовши до пам’ятника Героям Небесної Сотні, учасники ходи виконали гімн України. Пізніше біля храму Архистратига Михаїла священнослужителі різних конфесій відслужили панахиду за загиблими. По завершенню панахиди під звук церковного дзвону також пролунав державний гімн.

Як пише УП, після акції на Майдані та панахиди на Алеї Героїв Небесної Сотні учасники близько 18:35 прийшли до Офісу президента, але до будівлі не дійшли через невеликий кордон поліції. Вони почали просити поліцію пропустити їх на територію до будівлі ОПУ.
Невелику частину активістів поліція пропустила, перевіривши речі, але організовану колону не пускають.

Територію за парканом посилили правоохоронцями. Групи учасників акції намагаються пройти до Офісу президента. Люди скандують «Пропускай!»
Час від часу між окремими учасниками та поліцією виникають словесні конфлікти та штовханина.
Поліція наголошує, що на територію до будівлі ОПУ пускають всіх охочих, але учасники мітингу мають пройти перевірку.

Як повідомлялося, на Майдані Незалежності активісти розгорнули банер, адресований президенту Володимиру Зеленському та главі Офісу президента Андрію Єрмаку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
І со Показати IP 21 Листопада 2021 19:58
Гідність ще не виросла?
Мда Показати IP 21 Листопада 2021 20:44
Я так бачу, що не меншає бажаючих поповнити ряди різних сотень за заможне життя політиків, їхніх дітей, внуків і правнуків.
1+1 Показати IP 21 Листопада 2021 20:45
Проти намордників шось ніхто не протестуе
Нерозумних Показати IP 22 Листопада 2021 00:44
*майдани* нічого не навчили?
Я Показати IP 22 Листопада 2021 06:19
хто цього разу організував і проплатив???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus