USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

ММА «Воїни Любарта»: лучанин переміг у фінальному поєдинку

10 Червня 2019 08:30
Одне з найвизначніших архітектурних див України – Луцький замок цими вихідними став і спортивною родзинкою міста. Адже саме тут 9 червня відбувся грандіозний ІІІ Міжнародний професійний турнір з ММА «Lubart’s Warriors». На змагання з’їхалися найкращі бійці ММА з Італії, Туреччини, Грузії, Азербайджану, Білорусі, Румунії та України.

Заключний та найвидовищніший поєдинок сьогоднішнього вечора відбувся між професійним бійцем із Південної Африки, який представляє клуб «Кратос», чемпіоном південно-африканської республіки з ММА та греплінгу, призером Кубку африканського Континенту з повно-контактного карате Реймондом Вестеном та представником луцького клубу «Прайд», чемпіоном Світу з козацького двобою, віце-чемпіоном Європи з бойового самбо, переможцем рейтингових професійних турнірів в Україні, Білорусі, Сербії та Хорватії Олексієм Альбердою.

Напередодні поєдинку ми поспідкувалися із Реймондом Вестеном. Він поділився теплими враженнями про місто й наголосив на тому, що в Україні і, в Луцьку зокрема, ММА дійсно на високому рівні і йому приємно, що сьогодні він тут.

«Я радий, що мене запросили на такі масштабні змагання. Для мене це чудова можливість запозичити досвід інших професіоналів та гідно виступити, захищаючи свою країну. Я радий, що познайомився з лучанами. Вони приємні та гостинні. А спортсмени – дійсно професіонали своєї справи. Враження та спогади про Луцьк у мене залишаться на довго», – наголосив спортсмен.
Отже, у протистояннях найсильніших спортсменів вечора достроково переміг представник луцького клубу «Прайд», чемпіон Світу з козацького двобою, віцечемпіон Європи з бойового самбо Олексій Альберда.

Нагадаємо, ІІІ Міжнародний професійний турнір «Воїни Любарта» відбувається за підтримки Луцької міської ради спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради та регіонального відділення Національного олімпійського комітету.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук наголошує, що такі заходи неабияк важливі першою чергою для молоді.

«Міська рада підтримує дитячий та юнацький спорт, оскільки він розвиває не тільки фізичні якості, такі як витривалість, сила, але й в цілому формує характер, силу волі, прагнення до мети, цілеспрямованість. А усе це вкрай важливо для формування особистості. Хочемо, аби і діти, і дорослі займалися спортом, виховували свій характер. А змагання «Воїни Любарта» – це візитівка, промоція міста, оскільки це змагання міжнародного рівня», – каже Ігор Поліщук.
Спортсмен із дагестанським корінням, який сьогодні представляє одеський спортивний клуб «Скорпіон» Омар Соломанов каже, що залюбки прийняв пропозицію взяти участь у цих змаганнях і наступного року теж приїде виборювати першість.

«Коли мені запропонували взяти участь у професійному турнірі «Воїни Любарта», я залюбки погодився. Я приїхав сюди, щоб показати одеський MMA та познайомитися із бійцівською культурою Луцька. Приємно те, що цей вид спорту дуже активно розвивається. Звісно, трохи сумно, що за кордоном виділяється більше фінансування є більше перспектив, але ми в цьому напрямку працюємо», – наголосив спортсмен.
Білоруський тренер Олександр Патрайко на змагання привіз трьох спортсменів.

Тренер каже, що приємно здивований тим, що в Луцьку змагання провели на високому рівні.

«Сьогодні ми мали можливість не лише познайомитися з професіоналами Луцька і показати себе, ми також відпочили душею, адже нас прийняли дуже гостинно. Місто мені симпатизує, воно гарне і затишне. Учора ми зі спортсменами знайшли у парк, пройшлися через фонтанчики, нерви заспокоїлися, стало все на свої місця, налаштувалися на змагання. Зараз ММА розвивається семимильними кроками в усьому світі, за ним - майбутнє. Я впевнений, що ще кілька років – і він буде на Олімпійських іграх», – каже тренер.
Ще один тренер, який вболівав за свого підопічного в октагоні – тренер луцького клубу з бушинкан джиу-джитсу, бразильського джиу-джитсу та грепплінгу «Garda» Михайло Савчук.

«У цих змаганнях брав участь вихованець клубу «Гарда» Дмитро Ковальчук. Це один із найуспішніших і найталановитіших наших молодих спортсменів. Дмитро до нас прийшов не маючи жодного бійцівського досвіду і за останній рік він став чемпіоном України з бразильського джиу-джитсу, бойовому самбо та ММА.

Приємно, що в Луцьку провадяться такі заходи як «Воїни Любарта», це свідчить про прогресивний розвиток бойових мистецтв, про прогресивну тенденцію, тому, що з кожним роком дедалі більше молоді бере участь у цих змаганнях. Мені приємно те, що не зважаючи на не центральне місце розташування Луцька, він все-таки стає епіцентром бійцівських емоцій, напруги та майстерності», – каже тренер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 10 Червня 2019 12:56
Чому дітей вчать?
Лучанин до 123 Показати IP 10 Червня 2019 14:19
В мій час бити лежачого рахувалося западло.
Спорт до 123 Показати IP 10 Червня 2019 17:08
Вчить вмінню захистити себе та слабших любою ціною від бидла, яке в сьоднішніх реаліях не тільки лежачого добиває... Змішані єдиноборства максимально наближені до реальності, державі потрібна здорова молодь і справжні захисники!
лінивець Показати IP 10 Червня 2019 18:33
це вже не замок а колізей якийсь...мені ці бійки на публіку....якось...дико.Спорт це добре звісно дивитись як одне одному ставлять синяки не подобається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus