USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

МНС озвучило песимістичний сценарій повені на Волині

27 Лютого 2012 16:16
За прогнозами, на Волині підтоплення заплавних територій складатиме не більше 2% площі області.

Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту цивільного захисту Василь Квашук, - інформує прес-служба МНС.

Власне, у Волинській області можливе підтоплення частини територій водами річки Прип’ять та її приток у Любешівському районі та місті Луцьк.

При найгіршому сценарії розвитку подій можлива територія підтоплення складатиме близько 2% області, - запевняють МНСники.

На сьогодні Україні не загрожують високі, видатні чи катастрофічні паводки. При цьому можливі низькі (малі) повені, які зазвичай спостерігаються на рівнинних річках та охоплюють невеликі території поза заплавою. Під час таких повеней затоплюється менше 10% сільськогосподарських угідь і вони майже не порушують ритму життя населення.

Відбуваються вони здебільшого раз на 5-10 років і наносять незначний збиток. Важливо, що наразі немає підстав говорити навіть про таке проходження весняного водопілля.

Більш точний прогноз можна буде скласти з 5 березня, коли Український Гідрометеорологічний центр МНС надасть детальну інформацію про проходження потепління у березні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Семен Показати IP 27 Лютого 2012 17:47
Сколько этой зимы? Неужели нельзя вомнить осень, момент, когда же посевная началась. Земля-матушка впитает этот снег не напрягаясь. А ферМЕРрЫ, что, снова картошкой все свои владения засадят, научил прошлый год, нету ума?
Сірий Показати IP 27 Лютого 2012 23:05
Зараз будуть ріпаком все засіювати думають бабла знімуть,а через пару років будуть с.аку чухати бо крім будяків там нічого не виросте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus