USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Мобілізація по-новому: у Раді розкрили проблеми щодо проекту закону

7 Січня 2024 08:41
Мобілізація в Україні 2024 по-новому поки перебуває під питанням – парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки у суботу, 6 січня, завершив слухання щодо урядового проекту закону про удосконалення мобілізаційних заходів, але остаточне рішення щодо його долі члени комітету планують ухвалити наступного тижня.

Для того, щоб рішення було ухвалено, необхідно, щоб законопроект також розглянув комітет з антикорупційної політики й надав свої висновки, розповів член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в коментарі «РБК-Україна».

За його словами, «є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени комітету».

Читати ще: Не тільки репресії, але й мотивація: нардеп пояснив, як можуть змінити законопроєкт про мобілізацію

Нардеп додав, що найбільші дискусії під час засідання комітету викликали норми щодо людей з інвалідністю 3 групи, покарань та обмежень за неявку до територіальних центрів комплектування і внесення в реєстр боржників за рішеннями керівників ТЦК.

«...Є дві опції – або повернути Кабміну на допрацювання, або ухвалити проект за основу й далі допрацьовувати його в Раді до другого (читання, – ред.), що малоймовірно», – підкреслив народний обранець.

У грудні Кабмін подав у Верховну Раду законопроект про мобілізацію. Документ 4 січня вперше обговорили на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. У обговоренні, зокрема, брав участь головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Журналісти дізналися, що він підтримав посилення мобілізації, але виступив проти залучення людей, які мають судимість.

Читати ще: Мобілізація в Україні: Безугла розкрила нові подробиці законопроекту про військові реєстри
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Валентина Показати IP 7 Січня 2024 10:37
Хворих хочуть брати на війну, а багатодітних ні. В кого більше дітей то і захистити їх треба на війні а не вдома. Вдома жінка є старші діти допоможуть. А то хворих і по двох синів від батьків забирають а багатодітні сидять вдома. Як всі то всі .
Вікторія Показати IP 7 Січня 2024 11:16
Чомусь депутати обходять себе стороною щодо мобілізації
Коля Показати IP 7 Січня 2024 14:12
Вважаю що багатодітні повинні теж воювати. І депутати !
Олена Показати IP 7 Січня 2024 20:37
А пенсіонерам пенсії не збільшували в час війни і ціни на все не збільшувати і мін зарплату не підвищувати. А задекларовані тисячі доларів в депутатів вилучати на війну . Це війна чи це що ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus