USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Молдова може позбавити громадянства тих, хто воюватиме на боці РФ в Україні

26 Вересня 2022 19:02
Президент Молдови Майя Санду заявила, що її країна може позбавити громадянства людей, які воюватимуть на боці росії в Україні.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

У невизнаному Придністровʼї проживає 200 тисяч людей з подвійним молдавсько-російським громадянством. На думку Санду, існує ризик, що деяких з цих людей мобілізує росія.

«Щоб цього не сталося, ми аналізуємо можливість застосування процесу позбавлення громадянства Молдови для тих людей [із російськими паспортами], які воюють на боці агресора. Ми також розглядаємо можливість посилення покарання громадян Молдови [без російських паспортів]..., які перебувають у лавах збройних сил агресора», — сказала президент Молдови.

За її словами, Молдова проводить консультації з москвою, щоб запобігти призову своїх громадян.

Чоловіків Придністровʼя агітують підписувати контракти з російською армією. Відповідні оголошення публікували в усіх ЗМІ, такі повідомлення дедалі частіше зʼявлялися також у поштових скриньках і на вулицях.

21 вересня путін у своєму зверненні оголосив про часткову мобілізацію для війни проти України. Міністр оборони рф заявив, що мобілізують 300 тисяч осіб нібито із запасу і резервів, проте деякі аналітики кажуть, що до війська призовуть набагато більше людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus