USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Молочна революція: з 1 липня заводи не будуть купувати молоко у селян

25 Квітня 2018 18:13
Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, вже з 1 липня цього року, українські заводи не будуть купувати молоко у населення. Все через санітарні вимоги до молочної сировини, які прописані в цій угоді. Люди від такого рішення не в захваті.Селяни, які отримують дохід від здачі молока, занепокоєні , адже вони невдовзі втратять джерело доходу, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«А чим воно погане те молоко? Чим воно краще тим, що добавляють хімію? Подивіться, яка процентність молока продається, там немає молока зовсім. Сьогодні в селі за 5 гривень продають молоко», - каже продавчиня молока Орися.

«А що робити людям, які живуть за рахунок того, що продають молоко? Добре, а де купити справжнє молоко», - запитує Ірина.

Ті, хто продає молоко, кажуть, в магазинах термін придатності молока по два місяці, а домашнє скисає швидко – тому натуральне. А в супермаркетах, додають, молоко, яке стоїть місяцями – то «хімія».

Цим критеріям не відповідають 75% всього молока, що виробляють в Україні. Тобто, домашні молочні продукти тепер будуть зустрічатися лище на ринках. Нині закупівельна ціна молока коливається від 5 до 5, 5 гривень за літр. В магазині очищене молоко вартує у 5 разів дорожче. Стандарти Євросоюзу передбачають наявність на полицях магазинів трьох сортів молока: екстра-класу, вищого і першого. Ця вимога може поставити під загрозу всю молочну галузь України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 25 Квітня 2018 19:38
Не переживайте, скоро не свиней, ні корів небудем тримати!!!!
Українець до Анонім Показати IP 25 Квітня 2018 23:23
А як же депутати???
вуйко Показати IP 25 Квітня 2018 20:00
ЄС турбується щоб поля з гарною травичкою для їхньої худоби залишились, коли вони Україну доведуть до ручки і селян знищать!
скептик Показати IP 25 Квітня 2018 20:38
запрєтіть, отобрать і подєліть - старий забутий лозунг. ферми знищили, тепер будемо індивідуальні господарства знищувати, бо еуропу треба поцілувати в ж"пу
zlotniy Показати IP 25 Квітня 2018 21:48
Та зпспокойтесь ви, нехай селяни роблять експертизи і отримають справки за худобу про її стан, і будуть далі купувати. Нехай це навіть буде дорожче, але хочаб буде менше всякої зарази у тому молоці. Я краще буду пити напівмолоко ніж невідомо що.
скептик до zlotniy Показати IP 26 Квітня 2018 09:55
ну якщо тобі корова дає невідомо що, то будеш доїти козла
ан Показати IP 26 Квітня 2018 09:45
ну всі ж кричали що хочуть в європу. мітингували а тепер маємо що маємо. далі буде....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus