USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Молодика, який напав із газовим балончиком на луцьких муніципалів, засудили до 3 років обмеження волі

27 Жовтня 2021 22:51
Лучанин Роман Савич, якого судили за напад з балончиком на муніципалів, програв апеляцію в Волинському апеляційному суді.

Інцидент стався у серпні 2020 року, коли чоловік біля приміщення департаменту муніципальної варти розпилив сльозоточивий балончик на двох працівників департаменту через те, що вони нібито вкрали у нього бідони з молоком, пише zaxid.net. У апеляційному суді чоловік просив скасувати рішення першої інстанції, згідно з яким йому призначили покарання у вигляді трьох років обмеження волі, втім, у цьому йому відмовили.

Нагадаємо, 28 серпня 2020 року лучанин Роман Савич розпилив сльозоточивий балончик Шип-1б на двох муніципалів. Це сталось на вулиці Богдана Хмельницького, біля офісу муніципальної варти. В результаті двоє потерпілих отримали легкі тілесні ушкодження у вигляді хімічного опіку очей.
У суді чоловік пояснював, що в той день двоє муніципалів вилучили у нього дві бочки з молоком, поки він набирав воду. Чоловік переслідував їх, аби повернути своє майно. Наздогнати вдалось біля департаменту муніципальної варти.

«Вину не визнає в тому, що він не мав умислу завдавати умисного легкого тілесного ушкодження службовим особам, оскільки захищав своє майно (бочки з молоком), які на його думку були викрадені», – йдеться у вироку.

Луцький міськрайонний суд визнав нападника винним у порушенні ч.2 ст.350 ККУ (заподіяння легкого тілесного ушкодження службовій особі). Йому призначили мінімальне покарання у вигляді трьох років обмеження волі, оскільки стаття передбачала від трьох до п'яти років обмеження, або ж навіть позбавлення волі.

Чоловік вирішив оскаржити вирок у Волинському апеляційному суді. Як йдеться в ухвалі від 19 жовтня, адвокат наполягав на тому, що балончик не міг спричинити хімічний опік очей. Про це начебто йдеться у відповіді розробника засобу «Науково-виробниче підприємство "Еколог"». Втім, суд визнав цю відповідь необгрунтованою.

Тож Волинський апеляційний суд відмовив позивачу та залишив без змін вирок щодо цієї справи. Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення. Зазначається також, що це рішення Роман Савич може оскаржити у Верховному суді. Касаційну скаргу можна подати протягом трьох місяців з моменту проголошення ухвали апеляційного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 27 Жовтня 2021 23:10
жесть.. 3 роки за таке... Ніби ножем порізав. Який там опік, коли мус... ой, пани поліціянти ухилилися? ну, протерли свої банькі та й все.. Якби який впливовий депутат таке вчинив, то посадили би мус..., ой, панів поліціянтів
Степан Бандера до 123 Показати IP 28 Жовтня 2021 09:58
Пусть меньше беспределят эти муницыпалы
Луцьк до 123 Показати IP 28 Жовтня 2021 11:55
Муніципали нічого спільного з поліцією не мають,не потрібно їх так називати.Вони даже не є посадовою особою
Ввв Показати IP 28 Жовтня 2021 09:42
Коли..беруть..х..бар.. Кажуть феміда вам пробачає..і сміються..
Правда Показати IP 28 Жовтня 2021 22:50
Сім'я хлопця продає смачне натуральне молоко яке роками купують, і з задоволенням споживають люди. Багато пенсіонерів. Продають вони його за адекватну ціну. Молоко за всі роки нікому не зашкоділо. Приносить лише користь. Така реальність, що не всі в змозі купити дороге магазинне.Муніципали порушень навидумували, і як справжні розбійники відібрали у людей їхню власність. У маркетах продають шмурдяки невідомого складу, з написом молоко. Муніципали чомусь не вилучають. Мене як лучанина цікавить, на чиє благо і в чиїх інтересах працювала у даному випадку муніципальна варта, і кому краще стало внаслідок їхніх дій.
Радувець Ларіса до Правда Показати IP 15 Листопада 2021 10:31
Вам ще потрібні докази що він д.біл?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus