USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Монобільшість у Раді узурпує владу, – нардеп з Волині

19 Жовтня 2019 09:00
Працюючи в турборежимі, так звана монобільшість у Верховній Раді узурпує владу і майже зовсім не чує ані представників опозиції, ані позафракційних, безпартійних депутатів-мажоритарників. Їм не дають донести у парламенті свою точку зору, якщо вона йде в розріз з позицією політичної партії «Слуга народу». А позбавлення депутата мандату за будь-що – це взагалі не демократична історія, як і загалом формування керівництва Ради. Таку думку висловив народний депутат Ігор Гузь.

«Дійсно, цей парламент обрав турборежим: депутати працюють у середу і п’ятницю - такого не було жодного дня попереднього скликання. Прийняли багато хороших законопроектів, за які я теж голосував. Але чи не відчуваєте ви, що ваша політична сила трохи перегинає палку в парламенті?» - звернувся нардеп до голови Верховної Ради Андрія Разумкова.

Нардеп Гузь пояснив, що партія «Слуга народу», отримавши підтримку 6 з 28 мільйонів виборців у нашій країні, керівниками комітетів у парламенті представила винятково своїх однопартійців: «У жодному комітеті представники опозиції, просто позафракційні депутати, не мають можливості висловили свою точку зору, якщо вона йде в розріз з «Слугою народу». Всі керівники міжнародних делегацій – це теж представники монобільшості. Зокрема й ваша ініціатива: запровадити імперативний мандат. А це можливість партії за будь-що, навіть безпідставно, в тому числі мажоритарника, який балотувався від партії, фактично, позбавити депутатського мандату. Як на мене, це не зовсім демократична історія, як і формування керівництва парламенту».

Ігор Гузь нагадав і про прийняття у першому читанні законопроекту, що визначає: не менше 17 депутатів, а це рівно стільки, скільки є в найменшій фракції у парламенті «Голос», мають право внести законопроект на розгляд депутатів. А щоб скасувати будь-який закон, треба ініціатива 150 нардепів.

«Ви говорите про депутатський спам. А я вам кажу, що я депутат, який отримав 59 % голосів своїх виборців, безпартійний. Чому ви сьогодні обговорюєте можливість позбавити мене права зареєструвати будь-який законопроект. Адже я законодавець. Якщо в мене є думка, ідея, яку хочу викласти у законопроекті, чому повинен шукати союзників. Такого не було за всі роки незалежності України», - продовжив запитання нардеп.

Також він запитав у голови парламенту, скільки законопроектів інших парламентарів, окрім представників «Слуги народу», включили у порядок денний за 50 днів роботи Верховної Ради?

«Пане Дмитре, є дуже правильні речі, ви взяли відповідальність за ситуацію в країні. Але ось цей турборежим – не потрібно забувати, що в парламенті є інші депутати, є інша точка зору, яку повинні чути. У мене в окрузі шахтарі голодують, бо їм із червня не виплачують зарплату. Вони мені дзвонять і просять підняти це питання в парламенті. А до кого? Я місяць не бачу керівника уряду в парламенті. Чому так? Чи не відчуваєте ви, що з турборежимом монобільшість узурповує владу в парламенті?» - запитав він наприкінці виступу.

Однак на жодне з питань Ігоря Гузя Дмитро Разумков не відповів по суті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2019 09:32
У тебе було 5 років за які ти непогано збагатився,а люди які залишились в країні стали жити гірше саме через таких як ти.
опа Показати IP 19 Жовтня 2019 09:49
Такі, як Гузь, будуть завжди в опозиціїї до будь-якої влади(((
Їван Показати IP 19 Жовтня 2019 10:02
Ох, діти, мої діти !
скептик Показати IP 19 Жовтня 2019 10:56
на жаль, пане Гузь, ваш голос - це глас вопіющего в пустинє. більшість монобільшості, звиняйте за тавтологію, зайняли місце відомого козака з гаврилового племені, і вирішує зовсім інші питання, як ото вибивання квартир у кличка.
українець Показати IP 19 Жовтня 2019 14:53
Гузь заявив,що безпартійний.В мене запитання:"А в скількох партіях ти преребував,як член партії?" Напевно точної відповіді не даси,бо не знаєш.
Ідіот Показати IP 19 Жовтня 2019 19:50
Та ти що? Оце правду рубонув нам би такого в президенти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus