USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Мовний бар'єр та труднощі з навчанням: у ЄС розповіли про адаптацію українських дітей

30 Вересня 2023 09:08
Діти, які виїхали з України до Європейського Союзу в результаті повномасштабного вторгнення, постають перед труднощами з мовою, медициною та навчанням у школах Європейських держав.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Агентство ЄС з фундаментальних прав людини (FRA).

За словами очільника відомства Майкла О’Флаерті, багато українських дітей «живуть у постійній невизначеності: вони були розлучені з рідними, їм довелося вчити нову мову, розуміти нову культуру й заводити нових друзів, не знаючи при цьому, як довго триватиме ця нестабільність».

Серед перешкод для адаптації українських дітей у школах ЄС агентство виокремлює мовний бар’єр, відмінності в якості медичних послуг, а також відставання в навчанні через вимушене його переривання.

FRA окремо наголошує на необхідності захисту дітей, які прибули в ЄС без дорослого опікуна, врахування особливих потреб дітей з інвалідністю, а також забезпечення їм належних умов мешкання.

До того ж, деякі країни-члени ЄС не мають чітких даних про те, скільки українських дітей перебуває в їхніх країнах, а відсутність єдиного підходу до реєстрації дітей по всьому Євросоюзу перешкоджає зусиллям з їхньої підтримки.

За офіційними даними ЄС, на території держав-членів перебувають 1,3 мільйона українських дітей, більшість із них – у віці до 14 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 30 Вересня 2023 09:30
Нехай повертаються додому і все буде добре.
МайСтрiм Показати IP 30 Вересня 2023 19:40
Я знаю що травлять в школi нiмечини нащi дiти мажорiв звичайних детей з звичайних сiмей а не нiмецкi дiти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus