USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

«Моєю дитиною це не обійдеться»: у Луцьку водій, який на смерть збив 9-річну дитину на переході, хотів уникнути тюрми

18 Серпня 2022 16:10
У Луцьку 29-річний Артем Приходько, який у червні минулого року збив на переході батька з двома дітьми (один з хлопчиків помер у лікарні), хотів уникнути покарання у виді 6 років позбавлення волі з забороною керувати транспортними засобами на три роки, подавши апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції. Чоловік просив призначити йому умовне покарання, але Волинський апеляційний суд залишив вирок суду без змін.

Засідання апеляційного суду відбулося 18 серпня.

Нагадаємо, 6 червня 2021 року на вулиці Ковельській Ford збив батька та його двох синів п‘яти та дев‘яти років, які перетинали проїжджу частину по пішохідному переходу. На жаль, невдовзі 9-річний хлопчик помер у лікарні.

Суд першої інстанції призначив винуватцю ДТП 29-річному Артему Приходьку покарання у виді шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Також суд задовольнив цивільний позов потерпілих про моральну шкоду у розмірі 2 мільйони гривень. Однак винуватець ДТП, який раніше визнав свою вину, з таким вироком суду першої інстанції не погодився, адже просив призначити умовне покарання, бо має на утриманні трьох дітей.

До слова, сам обвинувачений на судове засідання не з‘явився, мовляв, не хоче нагадувати потерпілим своєю присутністю про ДТП. Також у клопотанні про розгляд справи без його присутності він просив зменшити розмір відшкодування потерпілим.

Суд поцікавився у сторін, чи погоджуються вони розглядати справу без обвинуваченого.

Прокурор Тетяна Супрунюк була проти, оскільки потерпілі їй повідомили, що нині обвинувачений перебуває за кордоном, куди він виїхав з початку повномасштабної російської агресії. Він міг це зробити, бо має на утриманні трьох дітей. Тому, на ії думку, потрібно відкласти судовий розгляд та зробити запит про документальне підтвердження виїзду обвинуваченого за кордон. Проте суд вирішив розглядати справу без обвинуваченого.

Приходько у поданій до суду апеляційній скарзі вказав, що покарання суду першої інстанції є незаконним, оскільки він вперше притягається до кримінальної відповідальності та визнав свою вину, сприявши розслідуванню. Він просив призначити умовне покарання. Адвокат обвинуваченого підтримав апеляційну скаргу, зазначивши, що його підзахисний повністю відшкодував матеріальну шкоду, також у нього на утриманні є троє дітей. Однак, на думку адвоката, суд не врахував пом‘якшуючих обставин та обрав надмірну міру покарання. Також адвокат апелював до того, що обвинувачений не зможе відшкодувати шкоду, перебуваючи у місцях позбавлення волі, тож він просив суд зменшити покарання до п‘яти років позбавлення волі та застосувати статтю 75 КК України, тобто призначити умовне покарання.

Натомість прокурор Тетяна Супрунюк просила суд залишити попереднє покарання в силі. Подія сталася у світлу пору доби, водій проявив злочинну неуважність, в результаті чого загинув дев‘ятирічний хлопчик. До того ж, обвинувачений раніше притягався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Потерпілий батько Олександр Позняковський також просив суд залишити вирок суду першої інстанції в силі. Дружина потерпілого Іванна Позняковська просила не задовольняти апеляційну скаргу обвинуваченого.

«Мій чоловік переніс п’ять операцій. Ми залишилася без сина. Він навіть не гальмував, перевищив швидкість серед білого дня. Моєю дитиною це не обійдеться. Це третій суд, на який він (обвинувачений) не з‘явився», – сказала жінка.

В підсумку суд вирішив залишити рішення суду першої інстанції без змін. Касаційна скарга може бути подана до Верховного суду протягом трьох місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Уася Показати IP 18 Серпня 2022 16:35
І як його тепер дістати з-за кордону? А ніяк...
Народна прокуратура до Уася Показати IP 18 Серпня 2022 18:56
Досить легко це робиться. Хоч процедура і займає тривалий час
Уася до Народна прокуратура Показати IP 18 Серпня 2022 23:58
Та ну, а є приклади таких "успішних повернень"?
Ага до Народна прокуратура Показати IP 19 Серпня 2022 14:22
Алфьорову дістали ? "Тривалий час" триває занадто довго ....Ця процерура називається "спустити все на гальмах".
Жінка Показати IP 19 Серпня 2022 11:17
Фігня , що в нього троє дітей від трьох різних дружин , він тричі одружений!!!!!! і проживав окремо сам , а зараз перебуває в Польщі , виїхав в березні з третьою дружиною .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus