USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

МОЗ дає місяць, щоб вакцинуватись: кого з волинян можуть усунути від роботи у разі відмови

12 Жовтня 2021 13:46
Четверта хвиля пандемії COVID-19 на Волині – у розпалі. Тим часом у МОЗ вже визначили перелік осіб, які підлягають обов’язковій вакцинації у разі переходу до «червоного» рівня епіднебезпеки, а він, зі слів інфекціоністів, не за горами. Попри те, що сьогодні область у «помаранчевій» зоні, через стрімкий ріст усіх індикаторних показників новини геть не втішні.

Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

З її слів, станом на сьогодні Волинь – у «помаранчевій» зоні разом з 15 іншими областями. Утім, кількість хворих на території області стрімко збільшується.

«За останню добу COVID-19 підтвердили у 322 волинян. Дуже велика кількість померлих – 15 осіб лише за вчора. За рівнем летальності Україна займає лідируючу позицію серед решти країн Європи. Здебільшого помирають нещеплені особи і ті, як мають хронічні захворювання», – поінформувала медик.

Читати ще: Від ускладнень коронавірусу померло 15 волинян

Вона зазначила, що при перевищенні хоча б одного індикаторного показника область негайно перейде до «червоної» зони.

Водночас лікарка зауважила, що при «червоному» рівні епідеміологічної небезпеки і дитячі садочки, і школи області будуть працювати у звичайному режимі без вимог повної вакцинації співробітників.

«У той же час працівники сфери освіти входять до переліку тих осіб, які підлягають обов’язковій вакцинації. Це наказ МОЗ та Міністерства юстиції. Тому потрібно цим людям необхідно отримати щеплення, щоб не обмежувати себе у своїх діях, щоб функціонували й бізнес, й інші заклади», – акцентувала Наталія Янко.

Водночас вона наголосила, що у відповідності до наказу МОЗ освітянам, а також працівникам органів центральної та виконавчої влади, соціальним працівників та співробітникам «Укрпошти» дається один місяць, що б пройти повне щеплення.

Читати ще: у МОЗ розповіли, коли невакцинованих освітян та чиновників почнуть відсторонювати від роботи

«До прикладу, якщо вакцинуватися препаратом Coronavac сьогодні чи завтра, друге щеплення людина отримає через 14 днів, тож за місяць вважатиметься повністю вакцинованою. Якщо раніше вакцинація була добровільною, то сьогодні уряд вводить обов’язкову вакцинацію для того, щоб можна було спокійно жити, працювати і бути захищеним», – підкреслила фахівчиня.

Нагадаємо, відучора Волинь перебуває у «помаранчевій» зоні і швидкими темпами наближається до введення «червоного» рівня епіднебезпеки.

Водночас в Україні через зростання кількості хворих на коронавірус запровадили нові правила пасажирських перевезень на час карантину. Згідно з новими правилами, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажиріву «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зоні карантину будуть дозволені за умови, якщо у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів буде документ, який підтверджує повний курс вакцинації, або одужання особи від коронавірусу чи негативний результат ПЛР-тесту.

До слова, найбільший ковідний шпиталь Волині заповнений майже вщент. У п’ятницю, 8 жовтня, хворих госпіталізовували в останнє вільне відділення, розраховане на 44-х пацієнтів. За останній тиждень, розповідають лікарі, сюди щодня привозили по 10 людей, а інколи й понад 20. Хворі дуже тяжкі, багато з супутніми захворюваннями й далеко не всі – старшого віку.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2021 16:13
Тааак! Всіх на голку вакцини! От лише вакцин на всіх не вистачить, бо їх стільки не завезли, а статистику смертності при вакцинації замовчують! П.д..си ... в нехорошому сенсі)
??? Показати IP 14 Жовтня 2021 00:12
А чому тільки працівники укрпошти? На Новій Почті клієнтів в 3 рази більше і приміщення в два рази менші, чому їх не вакцинують? Бо там бізнес кришується? Не знайдуть працівників які відмовляться від вакцинації. Брєд. Якщо вакцинувати, то всіх або нікого. Бардак. Укази та правила КМУ порушують конституційні права громадян.
Я Показати IP 16 Жовтня 2021 09:54
Пані Янко, вивчіть правову основу - наказу мін'юсту нема!
Аліна Показати IP 20 Жовтня 2021 16:30
Не розумію, чого стільки непотрібних слів навколо вакцинації. Та через 5-7 років прививка від ковіду буде обовязковою для новонароджених.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus