USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Може завдати шкоди: в ЄС відмовилися схвалити ліки від хвороби Альцгеймера

18 Грудня 2021 23:39
В Євросоюзі відмовилися схвалити застосування нових ліків для боротьби з хворобою Альцгеймера. Йдеться про «Адуканумаб» – перший за 20 років новий препарат від хвороби Альцгеймера, який влітку цього року був схвалений у США.

Ліки, про які і в США говорили, що поки мало доказів його користі, націлені на запобігання амілоїдозу – порушення білкового обміну, яке призводить до скупчень аномального білка в мозку людей, що впливає на їхнє мислення, пише Бі-бі-сі.

Європейське агентство з лікарських засобів( ЕМА), яке розглядало можливість дозволити застосовувати «Адуканумаб» на території Євросоюзу, дійшло висновку, що препарат не ефективний при лікуванні дорослих з симптомами на ранній стадії.

Читати ще: Між Альцгеймера і COVID-19 знайшли взаємозв'язок. Дослідження

Агентство прийняло таке рішення на підставі результатів двох тривалих досліджень в яких взяли участь понад 3 тис. пацієнтів з ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Частина людей протягом 20 місяців приймала «Адуканумаб», а частина – препарат-пустушку. Після закінчення цього терміну вчені порівнювали їхній стан з початковим.

«Результати були суперечливими і загалом не показали, що «Адуканумаб» ефективний при лікуванні дорослих з ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Крім того, сканування мозку деяких пацієнтів виявило ознаки набряку або кровотечі, які потенційно можуть завдати шкоди хворому. Результати не показали, що ліки досить безпечні», – сказано в повідомленні EMA.

Агентство заявило, що переваги препарату не переважують його ризики, і рекомендувало відмовитися від дозволу на продаж.

Благодійні організації, які займаються допомогою людям з хворобою Альцгеймера, кажуть, що розчаровані цим рішенням, тому що тисячі людей втратили надію на те, що ліки хоча б потенційно зможуть їм допомогти.

Зараз в Євросоюзі з деменцією живуть близько 8 млн осіб. Очікується, що до 2050 року їхнє число подвоїться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікаво Показати IP 19 Грудня 2021 01:55
Взагалі то мова йде про ранню стадію, а заборонили взагалі. Що саме цікаве, до політичних укольчиків в них претензій немає, хоча вони ой яку шкоду роблять по факту. Да, бабло править світом, а ці видно не занесли.
Анонім до Цікаво Показати IP 22 Грудня 2021 11:46
"Політичні укольчики" шкоди як раз не роблять
Ляляляшко Показати IP 19 Грудня 2021 07:57
Нам давайте! Ми за американські інтереси на все готові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus