USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Можна ловити дрони: в музеї на Волині волонтерки плетуть особливі маскувальні сітки для воїнів

13 Квітня 2024 13:20
Старовижівський краєзнавчий музей – не лише осередок цінних експонатів, а й місце, де з початку повномасштабної війни волонтерки плетуть маскувальні сітки для захисників.

Військові вдячні за таку потрібну допомогу. Взамін передають волонтеркам прапори зі своїми підписами, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Сітки ми плетемо з першого дня. Перші в нас були дуже непрофесійні. Нині – вже професійні. Хлопці з 14-ї, 100-ї бригад хвалять наші сітки. Щоб їх сплести, треба назбирати гроші на матеріал. За цей рік ми сплели кілька тисяч метрів квадратних таких сіток», – розповіла директорка Старовижівського районного народного краєзнавчого музею Наталія Ковальчук.

Читати ще: Волонтерки, які щодня виготовляють маскування для військових у Луцьку: «Будемо плести до перемоги»

«Збираємо кошти різними способами. Інколи просимо людей через соціальні мережі. Зараз проводимо лотерею. Ми назбирали 26 лотів, які будемо розігрувати. Двічі проводили ярмарок. На другому, наприклад, зібрали 57 тисяч гривень за пів дня. Вважаю, що це дуже гарний результат. Ще проводимо майстер-клас із писанкарства», – поділилася волонтерка Юлія.

При підборі матеріалів для сіток волинянки враховують побажання військових.

«Це спеціальна тканина, яка плавиться, а не горить, як просять хлопці. Вона легка й не намокає. В цих сітках також дрони заплутуються, бо вона не рветься. Хлопці розповідали, що два дрони спіймали саме нашими сітками», – наголосила Юлія.
Читати ще: «Що можемо – те робимо». На «Луцькводоканалі» плетуть сітки «брудний сніг» на передову

Волонтерки постійно удосконалюють техніку плетіння захисних сіток. Щось побачили в інтернеті, чогось навчилися в польських благодійників. Допомагають їм робити маскувальні сітки небайдужі мешканці, зокрема школярі.

Традиційно змінюють колір сіток: узимку – білі, навесні – зелені. Стрічки нарізають власноруч на спеціальному приладі.

На знак вдячності за сітки військові надсилають волонтеркам блакитно-жовті стяги зі своїми підписами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus