USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МПП «Устилуг» реконструюють майже за 200 мільйонів

9 Січня 2022 11:21
Держмитслужба оголосила тендер на реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг», що розташований у Волинській області.

Про це йдеться на сайті державних закупівель. Очікувана вартість реконструкції – 195,548 мільйона гривень, тендер має відбутися 2 березня.

Відповідно до технічного завдання, на пункті пропуску мають демонтувати павільйони, шлагбауми, нині існуючу цегляну споруду, шляховий бар’єр, засипати траншеї і котловани, розібрати будиночки, демонтувати навіс, усі фундаменти. Демонтують і збудований раніше туалет, який з моменту встановлення недіючий, адже під час встановлення порушені санітарні норми.
Також планується демонтувати наявну огорожу, висотою 1,7 метра, і встановити вищу (2,2 метра висотою).

На місці демонтованих споруд мають бути змонтовані чотири габіонні стіни, павільйони КПП, обкладені сендвіч-панелями з вентиляцією, кондиціонерами, санвузлами, каналізацією, системою утеплення, опалення.

Мають бути облаштовані й санвузли для громадян, які прямують через пункт пропуску. Також буде збудована тераса.
Крім того, в рамках реконструкції планують відремонтувати будівлю музею прикордонної служби: там заплановано замінити електрообладнання, встановити газові котли, замінити вікна, відремонтувати покрівлю тощо.

Роботи повинні бути виконані до 30 червня 2023 року.
Нагадаємо, минулого року Кабмін ухвалив план заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2001-2023 роки. Він передбачає реконструкцію, модернізацію і технічне переоснащення понад 20 пунктів пропуску та будівництво 12 нових. На все це необхідно майже 9,9 млрд грн. Серед включених об’єктів – шість волинських пунктів пропуску, на які запланували 2,1 мільярда гривень у тому числі й 279,7 мілйьона на МПП «Устилуг».

До слова, на Волині ще у 2011 році розпочали реалізацію проекту реконструкції митного пункту пропуску «Устилуг», вартістю 5,5 мільйона євро, розмір співфінансування української сторони – 10%. Тож загальна вартість проекту складала близько 6 мільйонів євро. Проект мав бути завершений у грудні 2015 року, але його продовжили на 2016 рік. У 2014 році тут були проведені земельні роботи, на тому розбудова була закінчена. Але освоїли уже 3 мільйони євро. Роботи були призупинені в зв’язку з необхідністю проведення археологічного дослідження, оскільки на території пункту пропуску знаходиться пам’ятка архітектури ІХ-ХІІ століття «Городище».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наша Показати IP 9 Січня 2022 15:05
пісня гарна, нова...
цікавий Показати IP 9 Січня 2022 15:31
А вистачить мільйонів у ЄС? Можливо, треба мільярди? Тому що за 3 мільйони спромоглися тільки вирити декілька ям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus