USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як фінансувалася реконструкція місцевих пунктів пропуску на Волині

7 Травня 2016 14:21
Через недофінансування реконструкція місцевих митних пропусків на Волині так і не була завершена до 2105 року.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 5 травня.

Так, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак розповів, що у 2007 році, відповідно до Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону на період до 2015 року», депутати обласної ради затвердили

Регіональну програму будівництва, облаштування та утримання місцевих пунктів пропуску на період до 2015 року.

До переліку об’єктів облаштування місцевих пунктів пропуску включено будівництво місцевих пунктів пропуску «Гута» (Ратнівський район), «Хрипськ» (Шацький район), «Тур» (Ратнівський район), «Ветли» (Любешівський район), «Воля Щитинська» (Ратнівський район), «Горки» (Любешівський район), «Кошари» (Шацький район).

За рахунок коштів обласного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію для будівництва місцевого пункту пропуску «Гута-Отчино» (Ратнівський район). Протягом 2010-2014 років для будівництва пункту пропуску «Гута-Отчино» спрямували 1,184 мільйона гривень коштів субвенції з державного бюджету із залученням співфінансування з обласного бюджету. Залишкова кошторисна вартість проекту за станом на 1 січня 2015 року за цінами 2013 року становить 1,455 мільйона гривень.

У 2013-2014 роках з обласного бюджету профінансували проектні роботи будівництва місцевого пункту пропуску «Хрипськ-Дубок» Шацького району на суму 179,8 тисячі гривень. Орієнтовна вартість проекту – 4,803 мільйона гривень.

Власне, це все, що вдалося виконати за ці роки. У 2015 році кошти обласного бюджету на реалізацію програми уже не виділялись.

Юрій Кресак додав: у 2016 році Адміністрація Державної прикордонної служби України розроблено проект нормативного акту Кабінету Міністрів України «Про схвалення Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону на період до 2020 року».

У проекті програми враховані заходи щодо облаштування місцевих пунктів пропуску Волинської області. Протягом 2017-2020 років передбачається залучити з місцевих бюджетів орієнтовно 14 мільйонів гривень.

Проте, відповідно до статей 89-91 Бюджетного кодексу України, витрати, пов’язані з облаштуванням державного кордону, не віднесені до видатків місцевих бюджетів та не належать до власних повноважень органів місцевого самоврядування. Тому облдержадміністрація вже пропонує під час розгляду Державної програми визначити джерелом фінансування згаданих заходів кошти Державного бюджету України.

До слова, згідно з інформацією Служби автомобільних доріг області, автошляхи до місцевих пунктів пропуску вкрай потребують ремонту. Згідно з приблизними підрахунками на дороги до цих об’єктів, потрібно майже мільярд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МИТНИК Показати IP 7 Травня 2016 22:40
РОМАНА МИКИТЮКА,ВІН ПІДКЛЮЧИТЬ ЛЬОВОЧКІНА І КАЛЄТНІКА І УСЬО БУДЕ ОКЕЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus