USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Сміття – як візитка митних пунктів пропуску на Волині

25 Квітня 2016 19:32
Митні переходи і пункти пропуску, які розташовані на території Волині, потопають у смітті, на них відсутня належна інфраструктура, а на сервісних зонах - антисанітарія.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 25 квітня.

Згідно з результатами роботи комісії щодо облаштування пунктів пропуску і переходів, створеної в облдержадміністрації, лише міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин» перебуває в більш-менш якісному стані, оскільки його відносно недавно реставрували - напередодні Євро-2012.

Решта об’єктів не відповідають вимогам та стандартам. У найгіршому стані МАПП «Устилуг», де так і не завершили міжнародний проект реконструкції. Митно-сервісна зона розташована за 3,5 кілометра від пункту пропуску, часто там виникають аварійні ситуації, є проблеми з санітарним станом території. Наразі робоча група працює над проектом нової сервісної зони.

Є на Волині й низка інших проблем, зокрема, чимало пунктів пропуску розташовані на чималій відстані від кордону. Хоча треба, щоб відстань між пунктом пропуску і кордоном була не більше 100-150 метрів. Приміром, ПП «Піща» розташований за 4 кілометри від кордону, «Доманове» - за 0,5 кілометра.

Більшість з пунктів пропуску облаштовані тимчасовими вагончиками, де відсутні місця для відпочинку, прийому їжі, немає опалення, каналізації.

Виникають зауваги й до благоустрою території митних сервісних зон. Зокрема, ані суб’єкти господарювання, які мають на території сервісних зон свої об’єкти, ані органи місцевого самоврядування, не дбають про чистоту і прибирання території. Тому Держекоінспекція отримала доручення штрафувати порушників благоустрою, якщо ті найближчим часом не приберуть територію.

До слова, стало відомо, що в Україні вже розроблений проект державної цільової програми облаштування та реконструкції державного кордону, яким передбачено кошти держбюджету на волинські пункти пропуску.

Так, на реконструкцію МАПП «Ягодин» пропонується виділити 21,1 мільйона гривень, на МПП «Доманове» - 70,7 мільйона, МПП «Самари» - 40,5 мільйона, МПП «Пулемець» - 48,2 мільйона, МПП «Піща» - 48,2 мільйона, МПП «Дольськ» - 60,7 мільйона. На будівництво пунктів пропуску «Тур» і «Гута» пропонується залучити кошти з місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
віктор Показати IP 25 Квітня 2016 20:08
Краще довгострої подобудовували
Сусід Показати IP 25 Квітня 2016 21:01
А Заболоття де?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus