USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відкрили черговий «Клас безпеки»

12 Вересня 2023 11:08
«Клас безпеки» розпочав функціонувати у Баївському ліцеї Боратинської територіальної громади. Там школярі вивчатимуть правила дорожнього руху, пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги та алгоритм дій у різних надзвичайних ситуаціях.

Це вже 45 «клас безпеки» в області, повідомляє поліція Волині.

Урочисте відкриття цього навчального майданчика відбулося за участі поліцейських, представників ДСНС, освітян та місцевої влади.

Кабінет має декілька локацій, на яких школярі зможуть ознайомитися із роботою екстрених служб – поліції, пожежників та медиків та отримати інформацію, як вберегти своє життя і здоров’я.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак наголосив, що нині такі кабінети вкрай необхідні та важливі. Адже у зв’язку з російською агресією діти повинні бути обізнаними, як діяти в тих чи тих небезпечних ситуаціях.
Як зазначив начальник управління аналітичної та санкційної діяльності департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Назар Боришкевич, обізнаність молодого покоління та навички безпечного життя – це основи майбутнього нашої держави. Він подякував усім причетним за результат плідної співпраці й наголосив, що реалізація таких проєктів завжди базується на ефективній взаємодії та тісній комунікації.

Сучасне освітнє середовище облаштоване прогресивними навчальними засобами та новітніми макетами. Для максимального засвоєння важливих знань простір розподілений на осередки, де діти вивчатимуть правила пожежної та протимінної безпеки, основи надання долікарської допомоги та хімічного захисту, а також опановуватимуть аспекти безпеки дорожнього руху.

Після урочистого відкриття класу безпеки рятувальники та поліцейські провели для дітей інтерактивне заняття, що перемістилося зі стін закладу на шкільне подвір’я, де кожен охочий міг довідатися більше про професію рятувальника й поліцейського та побачити у дії їхню техніку й обладнання.

Нагадаємо, проєкт «Клас безпеки» реалізовує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

На Волині планують відкрити 92 таких класи. У Поромівській громаді Володимирського району відкрили чотири класи безпеки. Такі класи, зокрема, з’явились у навчальних закладах сіл Будятичі, Морозовичі, Стара Лішня та Бужанка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus