USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми будемо сильним партнером по збереженню миру»: головні цитати з інавгураційної промови Джо Байдена

20 Січня 2021 20:19
Після прийняття присяги на церемонії інавгурації Джо Байден виголосив свою першу промову на посаді президента США. Вона тривала близько 17 хвилин.

«Страна» передає головні заяви 46-го президента Сполучених Штатів.

«Воля народу була почута. Ми знову дізналися, що демократія дорогоцінна і тендітна. І тепер демократія перемогла. Всього кілька днів тому ми бачили, як насильство потрясло Капітолій. Ми об’єдналися під Богом, щоб забезпечити мирну передачу влади. Ми, американці, змогли залишити питання, які нас розділяють».

«Я знаю, що наша Конституція міцна. Я тільки що прийняв присягу. Але історія американського народу залежить від кожного, хто хоче будувати досконалий союз. Ми – велика нація. Ми пройшли такий довгий шлях і він ще попереду. Але ми будемо прогресувати, всупереч всім загрозам. Ми повинні ще багато побудувати і досягти».

Читати ще: Джо Байден офіційно став 46-им президентом США. Відео

«Вірус. Він забрав стільки багато життів за останній рік – майже стільки, скільки Америка втратила під час Другої світової війни. Багато стали безробітними. Але наша історія спонукає нас до того, щоб боротися далі».

«Зростання політичного екстремізму, «білого верховенства», внутрішнього тероризму. Ми повинні протистояти цьому, і ми переможемо. Ми повинні побороти це для безпеки Америки. Це вимагає об’єднання. У такий же січневий день було підписано декларацію про незалежність Америки. Сьогодні в цей січневий день моя душа в цьому, в тому, щоб об’єднати нашу Америку і нашу націю. Прошу всіх приєднатися. Об’єднатися перед нашими проблемами, боротися з беззаконням, насильством. Ми зможемо виправити наші помилки».

«Я знаю, що коли ми говоримо про об’єднання, це може звучати як дурна фантазія. Однак краще в нас завжди перемагало. Ми завжди об’єднувалися і зможемо зробити це зараз. Ми повинні сприймати один одного не як ворога, а як сусіда. Без єднання немає миру і прогресу. Зараз історичний критичний момент. Єднання – це шлях вперед».

«Давайте всі разом почнемо об’єднуватися, висловлювати повагу один до одного. Давайте знищимо всі розбіжності – вони не повинні ставати приводом до війни».

«Шановні співгромадяни, просто подивіться навколо. Ми знаходимося в тіні Капітолію, який бачив ще Громадянську війну. Тоді ми змогли перемогти. Минула інавгурація супроводжувалася протестами жінок. А сьогодні ми святкуємо вступ на посаду першої жінки віце-президента».

«Для мене велика честь – довіра, яку ви мені висловили. Я буду президентом для всіх американців».

«Були написані спільні цілі, які об’єднують американців. Це можливості, безпека. Останні місяці навчили нас, що брехня може використовуватися для досягнення цілей і влади. Розумію, що багато співгромадян дивляться в майбутнє з побоюванням. Вони, як і мій батько свого часу , турбуються, чи зможуть вони виплатити іпотеку, забезпечити страховку. Але через це не варто виступати проти тих, хто не схожий на вас. Ми повинні припинити цю нецивілізовану війну. Ми повинні відкрити своє серце. Ми повинні продемонструвати смиренність і толерантність».

«Шановні співгромадяни, перед нами стоїть велике завдання, велика робота – вийти з цих темних часів. Ми повинні вступити у боротьбу з пандемією разом, об’єднані».

«Мої колеги з сенату, всі ми розуміємо, що весь світ сьогодні спостерігає за нами. Хочу сказати: ми відновимо партнерські відносини. Ми будемо боротися з існуючими загрозами. Ми будемо сильним партнером по збереженню миру».

«Моє перше прохання – попросити вас вшанувати хвилиною мовчання наших матерів, друзів, синів – усіх, кого ми втратили. Давайте мовчки помолимося за тих, хто втратив своє життя. Амінь».

«Друзі, зараз час випробувань, ми відчуваємо нападки на демократію. Вірус лютує. Ми зустрічаємося з усіма цими викликами одночасно. Але прийшов час діяти сміливо. Я вам обіцяю, що нас будуть судити по тому, як ми вирішуємо цю кризу. Я впевнений, ми зможемо це зробити. Ми напишемо історію, яка буде звучати, як пісня – гімн Сполучених Штатів Америки ».

«Я почну цей день з обіцянок: я завжди буду з вами, я буду захищати вас, я буду захищати Конституцію».

«Нехай Господь благословить Америку і захистить наші війська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НАТА Показати IP 20 Січня 2021 20:40
Очень качественная и красивая речь !!! Внушает мир и равноправие! Хочется чтоб так было! Поделаем ему удачи!!!
Резюме Показати IP 20 Січня 2021 20:51
Трьома словами - гадили по усьому світу, і робитимемо це далі.
Хаха Показати IP 20 Січня 2021 21:09
Помішив, від нашого недалеко. "«Нехай Господь благословить Америку і захистить наші війська»" - а самі вже не в змозі захиститися?
факт Показати IP 20 Січня 2021 22:49
Така велика країна і молодого або середнього віку Президента не може обрати :) Ганьба! А вони ще когось чомусь вчать? Лялька той Байден - керувати Америкою інші люди і магнати будуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus