USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми мусимо збільшувати власний видобуток газу якнайшвидше», – Ігор Палиця

13 Лютого 2022 14:03
Незважаючи на те, що Україна займає друге місце в Європі за покладами газу – понад 1,1 трлн куб/м (більше тільки в Норвегії), ми змушені купувати втридорога чуже блакитне паливо.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця.

«Сьогодні газ перетворився на зброю. Парадокс у тому, що її в нас багато, але ми вимушені купувати втридорога чужу», – наголошує парламентар.

Як зауважує Ігор Палиця, третину газу нині доводиться імпортувати за європейськими цінами, що суттєво впливає на кінцевий тариф для українців.

Читати ще: «Нульова ставка ПДВ на продукти зупинить зростання цін», – Ігор Палиця

«Ми мусимо збільшувати власний видобуток якнайшвидше, щоб мінімізувати наслідки від запуску «Північного потоку-2» та припинення транзиту російського газу через нашу ГТС.

Замість цього у Верховній Раді податківці пропонують збільшити ренту за видобування природного газу до 69%, мотивуючи це високою маржою, яку отримують газовики в умовах рекордного зростання світових цін на енергоносії.

Дійсно, коли ціна перевищує 200 доларів за тисячу кубометрів, вони починають отримувати надприбутки. Але збільшувати податки сьогодні – це нонсенс!» – заявив політик.

Тож депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» пропонує законопроєкт, за яким надприбуток газових компаній буде вилучатися не в держбюджет, а на спеціальний рахунок підприємств. Зі спецрахунку підприємства зможуть витрачати кошти виключно на буріння нових свердловин для видобутку газу за проєктами, затвердженими Кабінетом Міністрів.

Читати ще: «Бізнес піде з Верховної Ради». Ігор Палиця – про майбутні вибори, довіру людей і економічний патріотизм

«Адже у нас стоїть завдання наростити видобуток власного газу, щоб забезпечити енергетичну незалежність держави, а не просто зібрати побільше грошей в держбюджет!» – підсумував народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 13 Лютого 2022 14:52
На обігрів будинків Україна витрачає прибл. в 3 рази більше,ніж в Європі -також лишні витрати газу.
Рауль Показати IP 13 Лютого 2022 15:00
правильное заявление
Волиняни Показати IP 13 Лютого 2022 15:33
Такі статті повинні бути не тільки для волинського читача у Волинських новинах, а для виборців всієї Украни у пресі загальнодержавного рівня !
Пенс Показати IP 13 Лютого 2022 17:24
Будемо голосувати за Вас,пане Ігоре
Олесь Показати IP 13 Лютого 2022 22:07
Скільки слідкую за Ігорем ....ну реально адекватний депутат ...поки що нарікань немаю - грамотна і адекватна людина . дай йому сили на те що він думае .
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2022 10:22
Як би тільки поновили надання допомоги Лучанам на лікування з фонду Ігоря Палиці, як було раніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus