USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Бізнес піде з Верховної Ради». Ігор Палиця – про майбутні вибори, довіру людей і економічний патріотизм

8 Лютого 2022 21:21
Працювати задля блага волинян, виправдовувати довіру виборців реальною роботою, бути відкритими і всебічно розвиватися: такі завдання перед своїми партійцями ставить лідер політичної сили «ЗА Майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця.

Про це і не лише йшлося на зустрічі Ігоря Палиці з партійним активом Волині 8 лютого.

Зі слів лідера політсили, нині він часто чує запитання про рейтинг партії, яку, нагадаємо, було створено лише навесні 2020 року, проте вже за пів року діяльності вона взяла на виборах до обласних рад по всій Україні 8%, посівши четверте місце.

Читати ще: Об'єднали всю країну: в Луцькому замку – форум партії «ЗА Майбутнє». Наживо

Партія «ЗА Майбутнє» однозначно братиме участь у наступних виборах до Верховної Ради, наголосив очільник політсили Ігор Палиця.

«Якби сьогодні були вибори, то у Хмельницькій і Тернопільській областях, й само собою, у Волинській ми мали б перше місце, в Івано-Франківській області – стабільно друге. На Волині відсоток підтримки навіть дещо зріс. До слова, покращила результати й Одеська область», – повідомив Ігор Палиця, посилаючись на дані соцопитувань.

«Це свідчить про те, що на місцях робота триває, і її видно. Чи достатня вона? Напевно, ні, адже всі ми знаємо, що меж досконалості немає. Тобто довіра у людей до партії є і вона зростає, – стверджує лідер партії «ЗА Майбутнє». – Заразом у людей починає виникати розчарування тим вибором, який вони зробили два роки тому, адже обіцянками ситий не будеш».
Ігор Палиця переконаний, що політсила «ЗА Майбутнє» подолає 5% бар’єр. Проте нині завдання – взяти не 8%, а щонайменше 20%, зайти в коаліцію, мати представництво у владі, аби впроваджувати ті ініціативи, з якими група «ЗА Майбутнє» активно виступає у парламенті.

«Йдеться насамперед про економічний патріотизм. Нам має бути все одно на те, що нам розповідають з-за кордону, про те, як ми маємо жити. Ми маємо захищати своє, відстоювати власну позицію», – підкреслив Ігор Палиця.
Водночас політик не приховує, що партія «ЗА Майбутнє» може брати участь у виборчому процесі і як самостійний гравець, і як учасник великого політичного об’єднання.

«Для цього у нас ще мінімум два роки, якщо вибори відбудуться у 2023 році, як це заплановано», – додав він.

Аби волиняни й надалі довіряли політичній силі, яку представляє Ігор Палиця, кожен партієць, кожен депутат на своїх місцях мають робити максимум і в жодному разі не зловживати своїм становищем.
«Щоб люди і далі бачили нашу роботу, бачили, що ми можемо щось зробити, щоб довіряли нам. У цьому наше основне завдання, – звернувся Ігор Палиця до колег. – І щоб ми, не дай Бог, не потрапили в жодні корупційні скандали. Щоб ми не були, як «слуги», які беруть відкати за медичне обладнання. Ми маємо бути чесніші і правильніші».

Нагадаємо, Ігор Палиця неодноразово наголошував, що недобросовісних партійців, які порушуватимуть обіцянки, підставлятимуть однопартійців, зловживатимуть владою чи братимуть хабарі, жорстко виключатимуть з лав партії і позбавлятимуть мандатів.

«І бізнес, і люди будуть підтримувати тих, в кого вони повірять. Наше завдання – зробити так, щоб у нас з вами повірили. На Волині, я вважаю, нам це вдається. З нами не ототожнюють корупцію, рейдерство. Нам вдалося не взяти негативу, нам вдалося ці півтора року пропрацювати таким чином, що у нас за спиною не говорять поганого. І це правильно. Так має бути й далі», – зазначив Ігор Палиця.
Крім того, на думку лідера політсили, до партії слід неодмінно залучати щонайбільше фахових людей, які здатні ефективно працювати.

«Ми не сноби, ми відкриті. Сьогодні наше основне завдання – розвиватися», – наголошує він.

Наразі, ясна річ, у партії поки не обговорюють конкретні прізвища майбутніх кандидатів у Верховну Раду, вибори до якої, нагадаємо, відбудуться уже за новим Виборчим кодексом. У будь-якому разі, кожне таке рішення буде командним.
«Тому, хто йде у Верховну Раду, точно не треба заздрити. Недоторканості вже немає. А недовіра до Верховної Ради сьогодні максимальна, – констатує Ігор Палиця. – У Верховній Раді мають бути фахівці, які читають закони і професійно орієнтуються в законодавстві, які готові брати участь у дискусії. Я переконаний, що бізнес піде з Верховної Ради. Так і має бути. Бізнес буде підтримувати певну політичну силу… Корупція з Верховної Ради теж відходить, і вона зрештою піде. З органів виконавчих вона теж піде. Так, щось залишиться, але так, як сьогодні починають працювати правоохоронні органи, то я думаю, що все закінчиться».
Наразі для партії «ЗА Майбутнє» є принципово важливими законодавчі ініціативи у Верховній Раді, з якими вони виступають, адже йдеться і про економічний патріотизм, і про ефективне та справедливе податкове законодавство, і про благополуччя пересічних українців.

Як відомо, партія «ЗА Майбутнє» подала на реєстрацію у Верховній Раді законодавчу ініціативу щодо нульової ставки по ПДВ, яка покликана зупинити зростання цін.
Читати ще: Якщо не знизити ПДВ, то влітку українська продукція буде значно дорожчою, – Ігор Палиця

Разом з тим, Ігор Палиця наголосив, що політсила виступає за зниження податків.
«Великий бізнес не буде розвиватися, якщо хтось має право не платити податки. Тому ми голосували за розширення бази оподаткування, але ми говоримо про лояльність самих відсотків оподаткування, – пояснює парламентар. – Ми говоримо про те, що треба знижувати ПДФО, змінювати ЄСВ, вводити медичне страхування і пенсійні накопичувальні рахунки... Буде медичне страхування – почне розвиватися медична система, ми ставатимемо сильнішими, не будемо їздити лікуватися за кордон й не будемо залишати там свої гроші. Пенсійне накопичення: люди зрозуміють, що потрібно отримувати зарплату не в конвертах, а офіційно, тому що завтра ти не візьмеш машину в лізинг чи іпотеку. І оці всі речі нам не дають робити».
Читати ще: «Нульова ставка ПДВ на продукти зупинить зростання цін», – Ігор Палиця

«Євросоюз бачить, що росте ціна на газ, електроенергію, що не зростає дохідність людей, а збільшується інфляція, що люди в Європі вже не мають можливості купувати те, що хочуть. Тому Євросоюз з 1 липня ввів нульові ставки на ПДВ на всі товари харчування, плюс 7% на енергоносії, а в деяких країнах нуль на енергоносії, – пояснює Ігор Палиця. – Ми подали такий же законопроект. Тому що в Україні вирощують дуже багато, а в магазинах маємо аналоги закордонного виробництва. Це дешевше, тому що завозиться контрабандою. Ніхто не підтримує нашого виробника. І якщо з 1 липня там буде 0% ПДВ, а продукцію так само завозитимуть контрабандою, як це нині відбувається, то наші виробники, сільгоспвиробники, переробники сільськогосподарської продукції просто вмруть і зупиняться. А цього не можна допустити».

Читати ще: «Не думаю, що у Росії буде якась причина нападати на Україну», – Ігор Палиця
«Коли ми говоримо, що хочемо ввести 7% ПДВ на енергоносії, і вже зареєстровано законопроект, то керівник податкового комітету мені починає розказувати, мовляв, будуть втрати фінансових надходжень. «Слуги» починають заявляти, мовляв, ось ви зареєстрували самі, а може, треба було, щоб ми зареєстрували. Тобто починають тягнути ковдру на себе. Друзі, приєднуйтесь. Всі люди в цій країні такі самі, незважаючи на те, за кого голосували. Вони всі українці, і всі вони хочуть мати можливість купувати продукти харчування, платити за енергоносії, комунальні послуги, а ви їм не даєте такої можливості, тому що інфляція з’їдає їхні заробітки, а вартість комунальних послуг і продуктів харчування просто змусить, може, не вмирати від голоду, але переходити на якийсь максимальний режим економії. Тому ініціатива є, але побачимо, як її підтримають, – поділився Ігор Палиця з партійцями. – Наше завдання – доносити ці важливі речі до волинян».
Як підсумувала очільниця обласного партійного осередку «ЗА Майбутнє» на Волині, народна депутатка Ірина Констанкевич, на зустрічі з партійцями загалом обговорили ще цілу низку важливих питань.
«Це соціальна, освітня, економічна проблематика, це питання життя громад в контексті децентралізації. Такі зустрічі напрочуд ефективні, оскільки ми бачимо шляхи розв'язання низки питань. Ми як народні депутати-мажоритарники працюємо над залагодженням цих проблем. І це наше основне покликання, адже «ЗА Майбутнє» обиралася як партія, яка найбільше працює із виборцями. Ми дотримуємося цього принципу і надалі сповідуємо такі цінності», – резюмувала Ірина Констанкевич.

Ірина КАЧАН

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Лютого 2022 22:38
Якщо це й станеться, то через дві тисячі років.
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2022 10:46
Вместе мы можем многое
Лучанка Т до Лучанин Показати IP 9 Лютого 2022 21:54
Уже не можем. За 30 лет независимости произошла такая моральная коррозия, что этот процесс стал необратимым.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus