USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Ми потонемо в смітті, – голова Волинської ОДА про ситуацію в області

20 Червня 2018 14:16
Більшість полігонів області переповнені, тож нагальним питанням є пошук нових шляхів для утилізації та переробки відходів.

Про це йшлося під час засідання колегії Волинської облдержадміністрації 20 червня.

Як повідомив керівник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, найбільше порушень при поводженні з побутовими відходами було виявлено на території Ковеля, Луцька та Нововолинська.

«Так, майже всі полігони для зберігання твердих побутових відходів у області переповнені. Наприклад, полігон у Брищі переповнений на 90%, при тому, що він розрахований ще на 5 років. До кінця 2018 року на цьому полігоні не буде місця, аби захоронювати тверді побутові відходи», – зазначив Олександр Ткачук.

Виходом із ситуації, на його думку, може стати заходження інвестора, а також розробка комплексної програми поводження з відходами, зокрема не тільки побутовими.

«От вам і пріоритети. Частина земель – у нас у чагарниках, рослинності, все інше – в смітті, ще трохи – в асфальті. А зон відпочинку немає. На території Шацького заповідника – практично те ж саме, сміття скрізь валяється», – зазначив голова ОДА Олександр Савченко.

Він додав, що «скоро нас лякатимуть не потопи, адже ми можемо загинути, втопившись у смітті». Окрім того, голова ОДА наголосив, що питання варто доопрацювати і він «не згоден миритися з ситуацією».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
країна-руїна Показати IP 20 Червня 2018 14:33
Влада, що в країні-руїні 27 років залишить для дітей, внуків, правнуків тільки- смітття по цілій країні і борги перед міжнародними валютними фондами(на сьогодні до 140 млр.дол)
скептик до країна-руїна Показати IP 20 Червня 2018 15:38
влада, яка бабло зтирила, звалить на вілли за кордон, а ви, хробаки, повзайте тут по смітниках смердючих
лучанин Показати IP 20 Червня 2018 15:16
Чомусь при клятих комуняках, а потім і після них років з 15 такого безладу не було. Напевно одна з причин в тому, що місцеві обранці з якогось дива почали вважати, що вони політики, від цього і почався такий ср*ч і безлад.
скептик до лучанин Показати IP 20 Червня 2018 15:36
за совєтів той бардак і почався. великі гаспідарі за часів незалежності його продовжували.
лучани до лучанин Показати IP 20 Червня 2018 16:10
Вони г*мно а не політики. Їх вибрали щоб займалися сміттям, каналізацією, безхатченками, ремонтами доріг..... а вони думають що вони політики міжнародного рівня і вміють тільки красти бюджет та землю для перепродажу злодіям з поганяйлом "інвестори"
завгосп до лучани Показати IP 20 Червня 2018 20:23
От саме ті хто були на колегії їх і не обирають, а ті кого обрали - нічого і не роблять!
АНАТОЛЬ_ Показати IP 20 Червня 2018 17:55
А менi то всьо хорошо
волиняка Показати IP 20 Червня 2018 20:22
А обласна рада - то не влада? Вона у першу чергу повинна вирішувати ці всі проблеми!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus